Udrea, despre lupta lui Voiculescu de a controla Justiţia

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Preşedintele PMP Elena Udrea a vorbit vineri, la Realitatea Tv, despre lupta lui Dan Voiculescu, fondatorul PC şi patronul trustului Intact, pentru a controla justiţia, adăugând că atâta vreme cât preşedintele Traian Băsescu s-a aflat pe scaunul de la Cotroceni, acest lucru s-a dovedit imposibil.

"Voiculescu se luptă şi ca să controleze justiţia, dar, pentru a ajunge să controleze Justiţia, este obligat să se lupte cu Traian Băsescu. De aceea o să îl găsim pe domnul Voiculescu şi în spatele suspendării preşedintelui din 2007 când el a fost cel care a scris actul de acuzare din parlament. Era senator. Tot Voiculescu este şi în spatele suspendării lui Traian Băsescu din 2012. De fiecare dată în spate a fost Voiculescu. De ce? Domnul Voiculescu are de făcut ceva. Şi anume să încerce să controleze Justiţia. Câtă vreme Băsescu a fost la Cotroceni, acest lucru s-a dovedit foarte greu. S-a dovedit imposibil, dar domnul Voiculescu a încercat", a declarat Elena Udrea.

În opinia preşedintelui PMP, adevărata ameninţare pentru independenţa Justiţiei va veni odată cu terminarea mandatului preşedintelui Traian Băsescu, care mai are doar patru luni de stat în funcţie.

"Problema este că, în patru luni, Traian Băsescu nu va mai fi la Cotroceni. Se termină cel de-al doilea mandat. Va veni cineva dornic şi apoi capabil să ţină justiţia mai departe independentă de politic. Dacă va veni candidatul baronilor, corupţilor din PSD şi PC, la Cotroceni, atunci avem toate argumentele să credem că lupta preşedintelui de 10 ani pentru o justiţie independentă va fi abandonată. Domnul Voiculescu va avea un om la Cotroceni pe care îl va controla. Este opţiunea acestui popor să decidă dacă vrea mai departe stat de drept, justiţie independentă", a mai adăugat Elena Udrea.

Liderul PMP a amintit şi despre solicitarea PMP de a se demara o anchetă parlamentară în cazul „arendaşului” Dan Voiculescu.

"Noi, PMP, am dorit să înfiinţăm o comisie parlamentară de anchetă pentru a cerceta cum ADS-ul i-a dat domnului Voiculescu 2.600 de hectare de teren al statului pentru a fi cultivat în arendă, deşi era ilegal, şi pe un preţ de nimic. PDL şi PNL nu au semnat iniţiativa noastră, fiecare spunând că o vor face dacă o fac şi ceilalţi. Întrebarea mea e de ce domnul Blaga preferă să mă critice pe mine şi nu pe domnul Voiculescu. Probabil nevoia de a avea o bună imagine la televiziunile domnului Voiculescu. Eu aştept să semneze această solicitare în continuare sau îi aştept să semneze împreună cu noi o plângere penală împotriva lui Voiculescu şi ADS pentru această concesionare", a afirmat Udrea.