Ucraina acuză separatiştii pro-ruşi de lansarea a “540 de atacuri într-o săptămână”

Soldaţi ucraineni lansează o grenadă după un atac al separatiştilor în Avdiivka, regiunea Doneţk, estul Ucrainei, 18 iunie 2015.
Soldaţi ucraineni lansează o grenadă după un atac al separatiştilor în Avdiivka, regiunea Doneţk, estul Ucrainei, 18 iunie 2015. (Captură Foto)

Forţele de apărare ucrainene s-au plâns de o intensificare a atacurilor - ca mărime şi frecvenţă – desfăşurate de rebelii separatişti pro-ruşi în regiunile est-ucrainene Doneţk şi Lugansk, raportând că au avut loc în ultima săptămână aproximativ 540 de încălcări ale acordului de încetare a focului între cele două tabere, conform Newsweek.

Duminică, purtătorul de cuvânt al operaţiunilor de apărare ucrainene în est, Andrei Lisenko, a estimat că numai în regiunea Doneţk rebelii au atacat poziţiile ocupate de forţele guvernamentale de 80 de ori pe zi îe parcursul săptămânii trecute.

Luni, la o conferinţă zilnică de presă, Lisenko a declarat că atacurile se intensifică în întregul Donbas în condiţiile în care rebelii au atacat poziţiile guvernamentale de aproximativ 40 de ori cu arme grele, în şase dintre cazuri folosind chiar obuze lansate de tancuri, conform ziarului online ucrainean Ukrainskaya Pravda.

Philip Breedlove, comandantul suprem al forţelor aliate ale NATO în Europa, a avertizat săptămâna trecută în privinţa pericolului unei reizbucniri a luptelor grele din Donbas, susţinând că liderul rus Vladimir Putin “nu şi-a încheiat treburile în Ucraina”.

NATO a declarat de mult timp că Rusia susţine rebelii din estul Ucrainei atât cu arme cât şi cu soldaţi, însă Moscova neagă acuzaţiile.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe