“Ucigaşul de pe Facebook” se sinucide în timpul unei urmăriri cu poliţia

Poliţia statului american Pennsylvania a anunţat că suspectul implicat în uciderea unui bărbat în vârstă din Cleveland s-a sinucis folosind propria armă. Steve Stephens a postat pe Facebook un material video cu crima comisă.
Steve Stephens, vinovat de uciderea unui bătrân pe Facebook în direct
Steve Stephens, vinovat de uciderea unui bătrân pe Facebook în direct (Captură Foto)

Autorităţile americane au declarat că Steve Stephens, în vârstă de 37 de ani, s-a împuşcat fatal cu propria armă după o “scurtă urmărire” în care poliţia a încercat să îi reţină automobilul.

Stephens a fost acuzat că l-a împuşcat duminică pe Robert Godwin Sr., de 74 de ani, în Cleveland, şi apoi a încărcat pe Facebook un material video cu omorul.

Crima a declanşat o vânătoare pe cuprinsul SUA, după ce suspectul a postat un alt material video pe Facebook în care a declarat că va ucide din nou.

În cel de-al doilea material video, suspectul se lăuda că a comis mai multe crime: “Am ucis 13 persoane, aşadar mă pregătesc să o ucid pe cea de-a 14-a în timp ce vorbim”.

Poliţia încă nu a verificat dacă Stephens a ucis într-adevăr alte persoane.

Mai mult, autorităţile au declarat că motivul atacului armat a avut probabil la bază probleme legate de o relaţie între suspect şi o anumită femeie. De altfel, într-unul dintre materialele video postate, Stephens îi menţionează lui Godwin numele unei femei şi apoi îi spunea: “Ea este motivul pentru care ţi se va întâmpla acest lucru”.

Între timp, după incident, Facebook a lansat o evaluare majoră a modului în care gestionează videoclipurile violente. Videoclipul cu uciderea lui Godwin a rămas pe Facebook mai multe ore. Reţeaua socială a fost criticată pentru că nu a scos mai repede materialul violent.

Anterior, Facebook a mai fost în alte situaţii similare: în martie 2017, o fetiţă de 15 ani a fost violată de mai multe persoane în Chicago iar atacul sexual a fost transmis în direct pe Facebook Live. În ianuarie 2017, trei bărbaţi au fost arestaţi pentru un incident similar care a implicat violarea unei femei în Suedia şi transmiterea faptelor lor în direct pe Internet.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe