Omor transmis live pe Facebook de Paşte. Poliţia urmăreşte suspectul

Poliţia din Cleveland se află în căutarea unui criminal, identificat ca fiind Steve Stephens, în vârstă de 37 de ani, care a transmis o crimă în direct pe Facebook. Potrivit Fox 8, Stephens a susţinut că a ucis şi alte persoane şi se află în căutarea altor victime.
Steve Stephens, vinovat de uciderea unui bătrân pe Facebook în direct
Steve Stephens, vinovat de uciderea unui bătrân pe Facebook în direct (Captură Foto)

Crima a avut loc în Cleveland, SUA. Poliţia a declarat că atacatorul a transmis atacul armat fatal în direct pe pagina sa de Facebook şi că a recunoscut şi comiterea altor crime. Poliţia încă investighează informaţiile.

O serie de mesaje postate duminică pe pagina de Facebook a lui Stephens au susţinut că acesta “a pierdut totul” la jocuri de noroc. Postările au menţionat numele unor persoane cu care utilizatorul ar dori să vorbească şi, la un moment dat, acesta a scris “Am ucis 12 persoane astăzi” şi a promis că nu se va opri până când nu va discuta cu mama sa şi cu o a doua femeie.

Ulterior, utilizatorul a postat mesajul: “Am ucis 15 persoane [din cauza celei de-a doua femei]”. Mai mult, utilizatorul a numit acţiunile sale “Măcelul de Paşte”, conform NBC.

Aparent, incidentul a avut loc duminică, după ce Stephens a început să transmită în direct pe Facebook, spunând privitorilor că se afla în căutarea unei persoane pe care doreşte să o ucidă.

“În cele din urmă am găsit pe cineva pe care să-l ucid, îl voi ucide pe tipul ăsta bătrân”, susţine el la un moment. Apoi, Stephens iese din vehiculul său şi se apropie de un bărbat şi îi spune: “Ea este motivul pentru care se ţi se întâmplă acest lucru”.

Apoi, Stephens îi cere bărbatului în vârstă să repete numele unei femei, după care scoate o armă şi îl împuşcă mortal, aparent la întâmplare. Bărbatul a încercat să se protejeze, dar în zadar.

Stephens, care lucrează într-un centru medical pentru persoane cu probleme mintale, a scris pe Facebook că femeia este Joy Lane şi că se va opri doar dacă va fi sunat de aceasta sau mama sa. Se presupune că Lane este o veterană a forţelor aeriene, iar Stephens a declarat că cei doi au avut o relaţie de 3 ani şi că ar fi dorit să nu o fi întâlnit niciodată.

Poliţia din Cleveland a confirmat legitimitatea materialului video postat pe Facebook Live care prezintă cum este împuşcat un bărbat în vârstă. De la postarea materialului, autorităţile au lansat o operaţiune amplă de căutare a lui Stephens, iar mai multe instituţii din zonă au fost închise. Cleveland State University a cerut studenţilor să se adăpostească sau, dacă se află în alte zone, să stea departe de campus.

În postarea originală pe Facebook, care a fost ştearsă, Stephens a mai declarat că a ucis şi alte trei persoane, ale căror trupuri se află într-o casă abandonată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe