Tudose identifică vinovatul pentru creşterea preţului la carburanţi: Starea vremii în Golful Mexic

Premierul român Mihai Tudose
Premierul român Mihai Tudose (Getty Images)

Preţul carburanţilor nu a crescut din cauza supraaccizei, ci a faptului că preţul barilului de petrol s-a mărit, influenţat şi de fenomenele meteo din Golful Mexic, a susţinut, miercuri, premierul Tudose, în contextul în care transportatorii ameninţă cu proteste dacă Guvernul nu va renunţa la supraacciză.

"Preţul carburantului nu a crescut din cauza supraaccizei. Dacă faceţi o analiză pe ce înseamnă creşterea preţului la barilul de petrol, influenţată de fenomenele meteo din Golful Mexic, o să vedeţi că nu a crescut deloc din cauza accizei, aşa cum am bănuit şi am prognosticat.

Domniile lor (transportatorii - n.r.) invocă o similitudine cu alte ţări din UE unde se returnează o parte din acciză la transportatori. Am zis că o să avem o discuţie când ne-am întâlnit luna trecută, continuăm discuţiile cu domniile lor. Ameninţă cu greva? Noi ce să spunem, să nu facă?", a declarat Tudose, preluat de Agerpres, în Piaţa Victoriei, unde a făcut declaraţii alături de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, întrebat despre cerinţa transportatorilor români care ameninţă cu noi proteste în cazul în care Guvernul nu va renunţa la supraacciza la carburanţi.

Reamintim că, mobilizaţi de Cartel Alfa, mii de oameni au protestat miercuri lângă Guvern, revoltaţi de măsura trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, măsura care, spun ei, va duce la micşorarea salariilor nete nu doar pentru bugetari, ci pentru toţi angajaţii din economia românească.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne