Tudose bate cu pumnul în masă: Fiscul a demarat controale la bănci care nu au profit

Din 36 de bănci care activează în ţara noastră, 18 sunt pe profit şi 18 nu, astfel că Fiscul a demarat deja verificări la două dintre cele care nu plătesc impozite, a dezvăluit premierul Mihai Tudose.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat controale la două dintre băncile care activează în România şi nu sunt pe profit pentru a vedea "cum şi ce se întâmplă" acolo, a anunţat duminică seara, la Antena 3, premierul Mihai Tudose, care se declară mulţumit de activitatea noii conduceri a Fiscului.

"ANAF a început controale peste tot, şi vă dau un exemplu cu băncile. Avem 36 de bănci active, 18 sunt pe profit şi 18 nu. Eu cred că trebuie să le ajutăm poate facem o fundaţie să le dăm nişte bani că înţeleg că ei au venit aici să ne ajute, să, nu ştiu, sunt subsidiare ale Crucii Roşii sau, pur şi simplu, au venit aici crezând că toţi suntem cu tricouri cu: fraierii noştri! ANAF-ul a început controlul la două dintre ele să vadă cum şi ce se întâmplă. Eu vă spun foarte sincer şi-mi asum, o să ajungem până a la ieşi public şi a spune: domne, băncile astea nu au profit, de un an, de doi, de trei, de patru, nu ştiu dacă este foarte 'safe' să vă ţineţi economiile acolo. Iertaţi-mă, e o bancă, dacă ea nu are profit, e pe pierdere, păi nu riscă să intre în faliment?", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Întrebat dacă e vorba de "o şmecherie" din partea băncilor respective şi cu concursul cui s-a ajuns la această situaţie, premierul a replicat: "O, da. A statului, în general".

Prin acţiunile sale, şeful Executivului urmăreşte ca băncile care activează în ţara noastră să înceapă să plătească impozite statului român, "nu să scoată toţi banii afară".

Tudose se declară mulţumit de felul în care oprează ANAF după ce a făcut schimbări la nivelul conducerii instituţiei: "Da, e un bun început, este prima lună când au depăşit planul, nu că l-au făcut, l-au şi depăşit".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne