Tudorel Toader, acuzat de presiuni asupra procurorilor: "Liste negre" şi afirmaţii "de o gravitate fără margini"

Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să intervină pentru că PSD-ALDE subminează constant autoritatea procurorilor prin ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis partidul Uniunea Salvaţi România.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România condamnă "presiunea" pe care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, o aplică asupra procurorilor prin declaraţiile sale potrivit cărora ar trebui să se facă cunoscute numele celor responsabili de anchete care s-au finalizat cu achitări, se arată într-un comunicat remis miercuri de partidul condus de Dan Barna.

"În loc să vină la Comisie şi să dezbată proiectele pe justiţie, ministrul Tudorel Toader face liste cu procurori. Listele negre ar trebui să conţină explicaţii asupra legilor justiţiei care se dezbat zilele acestea în Parlament şi nu date despre procurori. Prin declaraţia sa, ministrul încalcă independenţa justiţiei şi arată lipsă de profesionalism. Două lucruri pe care le întâlnim deseori în retorica PSD-ALDE, însă nu putem tolera declaraţii precum cele care pun la îndoială activitatea procurorilor", a declarat deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei de Justiţie şi al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi.

USR califică drept o gravitate fără margini afirmaţia ministrului Toader potrivit căreia o anchetă încheiată cu achitare este o represiune nedreaptă, deoarece astfel se încalcă independenţa justiţiei şi pune la îndoială activitatea procurorilor.

"Amintim că vinovăţia unui procuror este stabilită de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în materie disciplinară şi de instanţele de judecată în materie penală, şi nicidecum de ministrul Justiţiei. Ne aşteptăm ca CSM să se autosesizeze în privinţa declaraţiilor ministrului Toader pentru apărarea reputaţiei procurorilor a căror autoritate este subminată constant de PSD-ALDE prin ministrul Justiţiei Toader", a subliniat USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne