Trei morţi într-un atac cu bombă în sud-estul Turciei

Un nou atac a zguduit sud-estul Turciei, atunci când o maşină - capcană a vizat o secţie de poliţie. Atacul s-a soldat cu trei victime.
Poliţişti turci.
Poliţişti turci. (Captură Foto)

Doi ofiţeri de poliţie şi un copil au fost ucişi atunci când o maşină - capcană a explodat luni în faţa unei secţii de poliţie în apropiere de oraşul Diyarbakir din sud-estul Turciei. Militanţii kurzi sunt suspectaţi de comiterea atacului, au declarat surse ale securităţii.

Ambulanţele s-au grăbit la faţa locului - o zonă aflată pe drumul dintre Diyarbakir si districtul Bismil, situat la aproximativ 50 km est, conform surselor menţionate.

Imaginile difuzate de CNN Turk au arătat secţia de poliţie distrusă parţial, cu bucăţi de beton şi metale, geamuri sparte împrăştiate pe jos, acoperişul clădirii fiind parţial prăbuşit. În plus, în urma exploziei a rămas un crater imens.

Sud-estul Turciei a înregistrat unele dintre cele mai intense lupte din ultimele decenii după prăbuşirea unui acord de încetare a focului, în iulie 2015, între guvernul turc şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii. Mii de militanţi, membri ai forţelor de securitate şi civili au fost de atunci ucişi în lupte pe tot cuprinsul regiunii.

Luni este aniversarea Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care urmăreşte o autonomie pentru kurzi, acesta fiind etichetat drept un grup terorist de Turcia, Uniunea Europeană şi SUA. Grupul a ridicat armele împotriva statului turc în 1984, de atunci peste 40.000 de oameni pierzându-şi viaţa în acest conflict.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe