Transgaz, plină de foşti ofiţeri SRI, poliţişti şi soţii de politicieni. Printre ei, soţia lui Nicolicea

Eugen Nicolicea (Deputat PSD);
Eugen Nicolicea (Deputat PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Compania naţională Transgaz, transportatorul de gaze naturale controlat de stat condus de controversatul manager Ion Sterian, are mai mulţi angajaţi foşti ofiţeri SRI sau de poliţie şi rude ale politicienilor, relatează G4Media.ro.

Redăm lista foştilor ofiţeri SRI şi de poliţie şi a rudelor politicienilor angajate la Transgaz, potrivit sursei citate:

Alexandru Iuga, general (r) SRI şi actualul director al Direcţiei Aprovizionare şi Transport din cadrul Transgaz. A fost trecut în rezervă în 2009 de către fostul preşedinte Traian Băsescu cu gradul de general de brigadă cu o stea. Iuga cumulează pensia cu salariul. În 2018, a avut o pensie de peste 11.000 de lei pe lună.

Cezar Aurelian Ţolescu este colonel (r) SRI. Până în 2017 a fost director general al RASIROM, societate comercială coordonată de SRI, care se ocupă cu ”integrarea de soluţii de securitate fizică şi informatică a infrastructurilor critice naţionale şi europene”. În prezent este şef serviciu la Unitatea de management al proiectului BRUA din cadrul Transgaz. Colonelul Ţolescu este acuzat de plagiat chiar de către Academia SRI. Încasează o pensie de aproape 6000 de lei pe lună.

Geanina Elena Ţolescu, soţia colonelului Ţolescu, lucrează şi ea la Transgaz. Potrivit pressone.ro, ea ar fi fost ofiţer SRI la Direcţia de contraspionaj radio. În prezent, este şef serviciu Monitorizare, control costuri şi management financiar la BRUA, potrivit declaraţiei sale de avere.

Chestorul (r) Nelu Pop, fost şef al Poliţiei de Frontieră şi al Inspectoratului pentru Imigrări. Din 2016 este consilier al directorului general Transgaz. În 2017, avea o pensie brută de 18.500 de lei.

Viorel Ciprian Achim, fost ofiţer SRI, actualmente şef al Departamentului Calitate Mediu, Protecţie şi Securitate din Transgaz. Potrivit CV-ului de pe site-ul instituţiei, Achim a fost ”funcţionar cu statut special” între 1994 şi 2010. Apoi, a lucrat ca director general adjunct la firma Geoasset deţinută de PSV Company, controlată de Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca.

Ionel Sârbu, fost poliţist, este şef al Departamentului Terenuri din cadrul Transgaz. Are o pensie de la MAI de aproape 7000 de lei pe lună, potrivit declaraţiei de avere.

Daniela Motreanu, soţia liderului PNL Dan Motreanu, actual europarlamentar, fost ministru al Agriculturii în Guvernul Tăriceanu. Daniela Motreanu este şef birou administrativ şi activitate de reprezentare din cadrul Transgaz.

Nicoleta Nicolicea, soţia deputatului PSD Eugen Nicolicea. Este şef serviciu în cadrul proiectului BRUA din 2017. În declaraţia de avere, Nicoleta Nicolicea nu şi-a trecut salariul de la Transgaz, susţinând că este confidenţial.

Ayten Gerea, soţia deputatului ALDE şi fost ministru al Energiei Andrei Gerea. Lucrează ca specialist PR la Transgaz şi a declarat un venit de peste 6500 de lei pe lună de la compania de transport gaz, în 2019.

Elena Laura Chiţoiu, fosta soţie a lui Daniel Chiţoiu, lider ALDE, fost deputat şi fost ministru al economiei. Lucrează la Resurse Umane la Exploatarea Teritorială Bucureşti a Transgaz. În 2016, Laura Chiţoiu a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Bucureşti, însă, un an mai târziu, a fost achitată definitiv la Înalta Curte.

Vasilica Grăjdan, soţia directorului RAAPPS Marius Grăjdan. A declarat un salariu de aproape 18.000 de lei, mai mare ca al soţului ei de la RAAPPS, de peste 15.000 de lei.

Maria Davidoiu, soţia lui Eugen Davidoiu, fost şef la TAROM, Electrica Serv, Termoelectrica sau Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Maria Davidoiu este şef birou Achiziţii la Transgaz.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne