Traian Băsescu l-a numit pe Daniel Morar în funcţia de judecător al CCR

Daniel Morar
Daniel Morar (Epoch Times România)

Preşedintele Traian Băsescu l-a numit luni pe Daniel Morar în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României, pentru un mandat de nouă ani.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, 25 martie , Decretul de numire a lui Daniel-Marius Morar în funcţia de judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2013", relevă un comunicat al Preşedinţiei.

Decizia survine după ce, la data de 11 martie, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a trimis o scrisoare privind încetarea în data de 8 iunie a mandatului Aspaziei Cojocaru.

în plus, Biroul Permanent a luat în discuţie şi celelalte cazuri de încetare a mandatului, respectiv ale lui Ion Predescu, numit la propunerea Senatului, şi Acsinte Gaspar, numit la propunerea Preşedinţiei.

Din partea Senatului şi din partea Camerei Deputaţilor sunt susţinuţi să devină judecători la CCR Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu.

Traian Băsescu: I-am recomandat lui Pivniceru pe Morar ca procuror general. Mi-a răspuns "Niciodată"

La jumătatea lunii februarie, preşedintele Traian Băsescu a declarat că i-a recomandat ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, numirea lui Daniel Morar ca procuror general, iar răspunsul a fost "Niciodată".

"Şi eu sunt absolut de acord că ţara asta nu are un singur procuror, şi doamna Pivniceru poate să-mi propună 30 de procurori la fel de respectabili ca Morar, problema este că nu sunt aşa de cunoscuţi (...) Am propus-o că o variantă de a stinge rapid şi credibil un punct", a declarat Traian Băsescu la postul B1 TV.

Şeful statului a mai precizat că a făcut propunerea înainte de publicarea raportului MCV şi că aceasta încă este valabilă.

"Doamna Pivniceru mi-a spus foarte deschis: "Niciodată", a continuat preşedintele.

Referitor la posibilele propuneri de procurori, preşedintele a mai precizat că "Morar şi încă doi-trei sunt cunoscuţi" prin perspectiva dosarelor soluţionate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne