Traian Băsescu: „Importul de deşeuri, o crimă echivalentă exportului de buşteni!”

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În ultimele zile, chestiunea nivelului avansat al poluării resimţite în Capitală a constituit una dintre temele fierbinţi de discuţii între Primăria Bucureşti şi Ministerul Mediului. Preocupate de situaţie, mai multe ONG-uri de mediu au intervenit transmiţând că problema în cauză trebuie rediscutată în CSAT, informează Digi24.

În acest context, fostul primar al Capitalei Traian Băsescu a afirmat pentru sursa citată ca „există legi, CSAT-ul n-are ce să facă”.

„CSAT-ul ştie despre poluare, deci e ca şi cum ne-ar spune că nu ştie Guvernul despre nivelul de poluare din Bucureşti şi din ţară. Sigur că ştie. Marea problemă este limitarea poluării. Doamna Firea a avut o bună intenţie, dar din motive electorale probabil că a renunţat”, a adăugat Traian Băsescu.

Afirmaţiile fostului şef de stat vin în contextul în care Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat că i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis ca situaţia poluării din Bucureşti să fie analizată în cadrul unei şedinţe a CSAT. La rândul său, ministrul Mediului, Costel Alexe, a afirmat la Digi24 că a fost trimisă o scrisoare la CSAT pentru ca tema poluării şi cea privind starea pădurilor să fie incluse pe agenda discuţiilor, dar că forul solicitat nu a dat încă un răspuns oficial.

„Problema Bucureştiului, aşa cum eu o ştiu de când am fost primar, este dincolo de noxe - care pot fi reduse de restricţii de trafic, în mod categoric, şi prin reorganizarea transportului public, cu tramvaiul cu linie liberă, pentru a fi un mare avantaj în raport cu automobilul. Marea problemă a Bucureştiului este că este oraş de câmpie şi poluarea cu praf este cea mai puternică poluare. După ce se strânge recolta, Bucureştiul, la orice vânt, se umple de praf, îl observăm. Dar este partea pe care n-o putem rezolva administrativ, e de la natură, şi până când nu vom înconjura Bucureştiul cu perdele de pădure, vom avea praf în capitală”, a susţinut Traian Băsescu, sâmbătă, la Digi24.

Întrebat dacă se impune un moratoriu pe importul de deşeuri în România, fostul şef de stat a replicat: „nu moratoriu pe importul de deşeuri, este o crimă importul de deşeuri, este echivalentul exportului de buşteni, tot crimă se numeşte”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne