Traian Băsescu amână devoalarea ofiţerului acoperit

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la TVR, că Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, "a minţit prin omisiune" când a a afirmat că raportul SIE arată că nu este niciun candidat la prezidenţiale care să fie agent acoperit.

"Răspunsul domnului Sârbu acoperă doar o jumătate din ceea ce am declarat. Eu am spus că este un fost ofiţer acoperit sau un ofiţer acoperit. pentru că atunci când ştii despre cineva că a fost ofiţer acoperit nu ştii şi când i-a încetat mandatul. Acesta este un lucru pe care sa îl afli înainte de a fi candidat la funcţia de preşedinte. Oricine, ca cetăţean, să ştie că are un preşedinte care nu are nimic de ascuns. Domnul Sârbu a minţit prin omisiune astăzi. Şi nu numai astăzi. Dânsul e într-o lungă campanie. De când am făcut această afirmaţie nu conteneşte să îşi aducă aminte că nu există un ofiţer acoperit în familia dânsului. Sau dosarul lui Băsescu? frate, îmi căutaţi dosarul de 25 de ani. Nu este", a declarat Băsescu, citat de Realitatea.net.

Reamintim că şeful senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că, potrivit unui raport al Serviciilor de Informaţii Externe, niciun candidat la alegerile prezidenţiale nu este ofiţer acoperit. Senatorul social-democrat a mai precizat că raportul se referă la situaţia actuală, nu la trecut. În ceea ce priveşte prezentul, Sârbu l-a "invitat" pe Băsescu "să vină să dovedească cu documente" că, printre prezidenţiabili există persoane care au fost ofiţeri acoperiţi.

Comentând "invitaţia" de a lămuri "misterul" ofiţerului acoperit, nominalizându-l pe cel/cea/cei ce se află în această situaţie, Băsescu a declarat că ar amâna momentul, pentru că are "o planificare":

"Nu aş veni cu nişte completări în acest moment pentru că am şi eu o oarecare planificare. Vreau să fie un moment în care să aibă acces toată presa când voi spune un lucru sau altul. Să nu se aştepte nimeni că va fi un document al serviciilor secrete", a declarat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne