"Trădare" în partidul lui Ponta. Un parlamentar anunţă că nu va vota moţiunea

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Senatorul Pro România de Cluj, Vasile Ilea a declarat că nu va vota moţiunea de cenzură a PSD depusă împotriva Guvernului Orban din mai multe motive. Aceasta în condiţiile în care şeful său de partid, Victor Ponta, a anunţat că formaţiunea sa va vota pentru a trimite acasă Guvernul Orban.

Cum îşi justifică parlamentarul clujean decizia? Ei bine, acesta susţine că demersul PSD nu este corect şi nici serios, fiind făcut doar în scop electoral pentru congresul social-democraţilor, relatează Ziarul Făclia.

Nu în ultimul rând, senatorul Pro România atrage atenţia că suntem într-un moment deosebit din punct de vedere medical, precizând că România nu are nevoie de instabilitate”.

„Cu siguranţă stabilitatea nu va fi adusă de echipa lui Ciolacu”, a precizat Vasile Ilea. Alt motiv pentru care Ilea nu votează moţiunea e legat de faptul că instanţa de Contencios Constituţional încă nu s-a pronunţat cu privire la sesizarea făcută de Executiv privind situaţia conflictuală între Guvern, pe de o parte, şi Parlament, pe de altă parte, generată de depunerea unei moţiuni de cenzură în perioada dintre cele două sesiuni parlamentare ordinare. „După părerea mea, nu cred că se poate vota moţiunea înainte să avem o decizie a CCR cu privire la această situaţie conflictuală semnalată de Guvern”, a spus Vasile Ilea pentru sursa citată.

Nu în ultimul rând, senatorul a subliniat că termenul pentru supunerea la vot a moţiunii era de trei zile, iar acesta a expirat duminică, 23 august.

Reamintim că, luni, plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului vor dezbate şi vota moţiunea de cenzură. Liderii PSD s-u declarat încrezători că moţiunea va trece. Pe surse a apărut însă informaţia că social-democraţii se tem de absenteism.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne