Toader, obligat de Dăncilă să facă un pas în spate după ce a lăsat fără acreditare doi jurnalişti incomozi

Tudorel Toader (Ministrul Justiţiei),
Tudorel Toader (Ministrul Justiţiei), (Florin Chirilă/Epoch Times)

UPDATE. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, pentru Hotnews.ro, că a fost rugat de premierul Viorica Dăncilă să facă un pas în spate în scandalul privind acreditarea jurnaliştilor incomozi.

"Doamna premier m-a rugat să îl reacreditez", a precizat Toader, făcând referire la Ovidiu Oanţă.

Întrebat dacă va extinde acreditarea şi pentru jurnalista Ionela Arcanu, ministrul Justiţiei a replicat: "Da, dacă va înţelege să respecte regulile de conduită".

* * *

UPDATE. La scurt timp după ce doi jurnalişti incomozi au fost lăsaţi fără acreditare la Ministerul Justiţiei, Tudorel Toader a venit cu explicaţii, pe Facebook, sugerând că aceştia nu au respectat regulile de conduită.

"Despre respectarea clauzelor de acreditare!

În documentele de acreditare la MJ , există o clauză prin care se prevede - 'mă angajez să respect regulile de conduită'.

În repetate rânduri, am făcut apel pentru respectarea respectivei clauze!", scrie Tudorel Toader.

* * *

UPDATE. Şi jurnalista Ionela Arcanu, de la Realitatea TV, a rămas fără acreditare la Ministerul Justiţiei.

"Am primit interzis la Ministerul Justiţiei, anul acesta. Aveţi mai jos 'explicaţia' lui Tudorel Toader", a scris Ionela Arcanu pe contul de Facebook.

foto
foto (Ionela Arcanu)

* * *

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut o mişcare fără precedent: l-a lăsat fără acreditare pe cunoscutul jurnalist PRO TV Ovidiu Oanţă.

"Ministerul Justiţiei refuză nejustificat să mă mai acrediteze după ce în repetate rânduri Tudorel Toader mi-a spus că îmi va interzice accesul în minister, revoltat de întrebările mele deranjante!", a precizat Ovidiu Oanţă pe Facebook.

"Incredibil! Ministrul Justiţiei nu i-a prelungit acreditarea colegului Ovidiu Oanţă. Mie deocamdată nu mi-a răspuns, însă probabil că voi avea parte de acelaşi tratament pentru că amândoi am îndrăznit să deranjăm", a scris şi jurnalista Ionela Arcanu, de la Realitatea TV, pe pagina sa de socializare.

* * *

Reamintim că, la începutul lunii martie, după o lungă prezentare a activităţii sale din cei doi ani de mandat, în care a evitat să vorbească despre măsurile controversate pe care le-a promovat, Tudorel Toader i-a avertizat pe jurnaliştii prezenţi ce insistau să-i pună întrebări că ar putea rămâne fără acreditări.

Vă prezentăm mai jos discuţia ministrului cu presa de la vremea respectivă:

Reporter: Ce notă v-aţi da, domnule ministru, după această evaluare şi ce notă credeţi că v-ar da societatea?

Tudorel Toader: Deci vă promit următorul lucru: am pe masă solicitările de reacreditare pe 2019. În măsura în care nu daţi curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit, voi acţiona şi eu în consecinţă.

Presa vociferează

Tudorel Toader: Vă rog, aşadar, să respectaţi ceea ce am convenit.

Reporter: Aţi promis la începutul mandatului că faceţi conferinţe săptămânale, domnule ministru. Nu v-aţi ţinut de cuvânt.

Tudorel Toader: Vă rog să respectaţi...

Reporter: Ar trebui să avem ocazia să punem întrebări.

Tudorel Toader: Ştiu. Întâi citiţi-l (raportul - n.r.), documentaţi-vă, după aia...

Reporter: Despre protestele magistraţilor nu aţi spus nimic, OUG 7 (pe legile justiţiei - n.r.)...

Tudorel Toader: Nu fac parte din raportul de evaluare...

Reporter: Ce credeţi că aţi făcut rău justiţiei în aceşti doi ani?

Tudorel Toader: Eu vă mulţumesc!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne