Timoşenko: Putin are probleme psihice

Iulia Timoşenko
Iulia Timoşenko (SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)

"Mai nimeni nu poate contesta că acest bărbat are probleme psihice", a declarat, marţi, fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, cu privire la preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, conform Bild.

Timoşenko a denunţat, marţi, în timpul unui interviu acordat cotidianului Bild, ”propaganda fascistă” a liderului rus, care utilizează ”metode de război” pentru a ”distruge lumea”.

Putin a avertizat, marţi, că sancţiunile occidentului, survenite în urma intervenţiei militare ruseşti în Ucraina vor fi considerate agresiuni la care Moscova trebuie să retalieze.

Evenimentul a fost precedat de un discurs al liderului rus, marcat de accente de naţionalism extrem, ce conţinea mai multe acuze la adresa Occidentului alături de idei contradictorii precum:

”Crimeea a fost întotdeauna o parte integrantă a Rusiei”, spune acesta în începutul discursului, dar ”a fost dată precum un sac de cartof”(...) ”Forţele naziste ucrainene” au efectuat mişcări ”de tip Hitler şi nu am avut cu cine să negociem în aceste condiţii”, a mai susţinut Putin.

Lumea "nu a mai auzit încă din 1938 un astfel de discurs ca al lui Putin", a declarat Timoşenko, o comparaţie cu discursurile ţinute de Hitler ce au precedat invazia Germaniei naziste în Cehoslovacia.

În ciuda presiunilor Occidentului, Putin a refuzat orice tentative de a dialoga cu guvernul de la Kiev şi a negat permanent faptul că pe teritoriul Ucrainei ar exista forţe armate ruseşti.

"Redesenarea hărţilor lumii prin războaie, crimele în masă şi sângele sunt Mein Kampf-ul” lui Putin, a denunţat aceasta, referindu-se la pamfletul ideologic al liderului nazist.

Iulia Timoşenko, considerată sabotoarea Revoluţiei Portocalii, a fost eliberată la sfârşitul lunii februarie după trei ani de detenţie în urma condamnării pentru abuz de putere, acuzaţie pe care a respins-o tot timpul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe