Timmermans, avertisment dur pentru Dragnea. Ce i-a răspuns liderul PSD?

Candidatul socialiştilor europeni la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene i-a transmis lui Liviu Dragnea un avertisment dur cu ocazia congresului PES.
Frans Timmermans
Frans Timmermans (Florin Chirila/Epoch Times)

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, sâmbătă, în discursul ţinut la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni că i-a transmis lui Liviu Dragnea că, dacă PSD vrea să facă parte din familia PES trebuie să respecte valorile fundamentale ale mişcării – statul de drept, libertatea presei, lupta anticorupţie – şi că nu se poate face niciun compromis, aceasta fiind „linia roşie”, relatează G4Media.

Timmermans a precizat în discursul său că Dragnea a susţinut că va respecta aceste valori şi că urmează să aibă discuţii pe această temă în săptămânile următoare.

„Dacă suntem partidul care vorbeşte cel mai mult despre propriile valori, dacă suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră, aceasta este datoria noastră, nu putem evita această discuţie. Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de către Serghei, Udo şi cu mine, ieri, când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roşie pentru Europa. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi”, a afirmat Frans Timmermans.

Declaraţia lui Timmermans, candidatul socialiştilor europeni la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, vine la o zi după ce liderul PSD a vorbit într-un discurs la Congresul Socialiştilor Europeni despre presupusele abuzuri din justiţie, acuzând partidele de dreapta că „au distrus Europa” prin intermediul instituţiilor de forţă ale statului.

După discurs, europarlamentarul socialist Ana Gomes l-a huiduit pe Liviu Dragnea: "Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D", i-a strigat Gomes liderului PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne