Teodorovici nu se lasă. Vrea negocieri cu statele UE pentru ca cei plecaţi la muncă în străinătate să se întoarcă

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, politician care a vorbit despre limitarea dreptului de muncă al românilor în UE, anunţă duminică faptul că Guvernul va iniţia negocieri cu toate statele membre UE pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă atât nevoii, cât şi dorinţei de revenire acasă a celor plecaţi la muncă în străinătate.

"Sâmbătă am fost la Iaşi, oraşul despre care Nicolae Iorga spunea în 1937 că "este mai mult decât o ilustră capitală a Moldovei”.

Am avut discuţii foarte interesante şi aplicate cu reprezentanţii mediului de afaceri local care mi-au împărtăşit atât ideile, părerile şi soluţiile pe care le au pentru dezvoltarea afacerilor, precum şi problemele cu care se confruntă. Una din problemele comune ridicate de aceştia a fost lipsa forţei de muncă.

Tocmai pentru că aceasta este o problemă cu caracter general, întâlnită pe întreg teritoriul României, precum şi în alte ţări europene, vreau să îi asigur că la nivel guvernamental vom iniţia negocieri cu toate statele membre pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă atât nevoii, cât şi dorinţei de revenire acasă a celor plecaţi la muncă în străinătate.

Oamenii care înţeleg să fie alături de alţi oameni şi împreună pentru România ştiu deja ceea ce simt şi gândesc...", scrie, pe Facebook, Teodorovici.

Reamintim că ministrul de Finanţe a reuşit să stârnească în noiembrie anul trecut stupoare şi indignare printre români, anunţând că doreşte ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată, după care să îşi caute de muncă în altă ţară. Astfel, spunea el, oamenii vor fi motivaţi să se întoarcă acasă.

În pofida valurilor de nemulţumire pe care le-a stârnit, Teodorovici nu a lăsat baltă ideea ci, dimpotrivă, acum două săptămâni a anunţat intenţia de a veni cu un pachet de măsuri agresive privind piaţa muncii. În declaraţiile sale, ministrul a ţinut să precizeze că "mobilitatea muncitorilor poate avea şi efecte negative".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne