Tel Drum vrea Belina înapoi! Contestă în instanţă revenirea insulei la Apele Române

Reprezentanţii Tel Drum cer în instanţă revocarea hotărârii în urma căreia insula Belina, despre care presa scria că este "locul preferat de pescuit al liderului PSD, Liviu Dragnea", a revenit la Apele Române.
Liviu Dragnea la pescuit
Liviu Dragnea la pescuit (Facebook)

Tel Drum, companie despre care presa a scris în repetate rânduri că este controlată din umbră de Liviu Dragnea, vrea să recupereze insula Belina de la stat, după ce a pierdut-o în urma rezilierii contractului de concesiune, relatează G4Media.

Mai exact, Consiliul Judeţean Teleorman a votat în şedinţa din 26 noiembrie 2018 un proiect de hotărâre care prevede revenirea la Apele Române a Insulei Belina şi Braţului Pavel iar pe 9 ianuarie Tel Drum a introdus acţiune la secţia de contencios a Tribunalului Teleorman prin care cere suspendarea respectivei hotărâri. Primul termen este programat pentru 23 ianuarie, după cum rezultă din portalul instanţelor.

Reamintim că transferul insulei Belina de la Apele Române la CJ Teleorman şi de acolo la Tel Drum a făcut obiectul unui dosar deschis de procurorii DNA, dosar în care procurorii i-au trimis în judecată în iunie 2018 pe fostul secretar de stat Sevil Shhaideh şi pe fostul preşedinte al CJ Teleorman, Adrian Gâdea.

Scopul declarat al HG-ului nu era înfiinţarea unui domeniu privat de pescuit, aşa cum s-a întâmplat ci construcţia unui parc de agrement pentru marele public. Ori, legea prevede că dacă în cinci ani de la preluarea în administrare nu s-au realizat obiectivele de interes public, proprietăţile se întorc la Apele Române.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne