Tăriceanu respinge propunerea USR-PLUS: E prea devreme să discutăm de anticipate. Avem Guvern încă în funcţiune

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Epoch Times România)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, în Parlament, că organizarea de alegeri anticipate necesită un mecanism prevăzut de Constituţie şi că este prea devreme să se discute despre o astfel de măsură cât timp Guvernul Dăncilă încă este în funcţie.

"Cei care vin cu astfel de propuneri, cred că nu au în vedere că în momentul de faţă, nu se poate pune problema, atâta vreme cât este un guvern în funcţiune. Pentru anticipate e nevoie să se realizeze un mecanism prevăzut în Constituţie. Chiar dacă se face o înţelege politică pentru anticipate trebuie făcuţi paşi constituţionali", a susţinut Tăriceanu, citat de Mediafax.

De altfel, Tăriceanu - al cărui partid a ieşit recent de la guvernare, dând o lovitură puternică PSD - le-a recomandat celor care fac "asemenea propuneri" să "citească Constituţia" pentru a se evita "crizele politice".

Preşedintele ALDE a mai precizat că alegerile anticipate trebuie să fie luate în considerare doar în momentul în care toate soluţiile sunt epuizate.

„În alte ţări de exemplu în Marea Britanie alegerile anticipate se convoacă destul de frecvent cu un mecanism extrem de simplu, tocmai ca să frâneze aceste situaţii. Altfel putem să avem alegeri anticipate când soluţiile au fost epuizate. Noi suntem cu un Guvern încă în funcţie. E mult prea devreme pentru a discuta despre alegeri anticipate”, a conchis liderul ALDE.

Fostul preşedinte al Senatului a făcut aceste comentarii în contextul în care liderii alianţei USR-PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, le-a propus, luni, celorlalte partide de opoziţie şi preşedintelui României un pact politic şi parlamentar pentru declanşarea alegerilor anticipate. În viziunea Alianţei USR-PLUS, alegerile anticipate - care ar urma să aibă loc odată cu alegerile locale din 6 iunie 2020 - sunt singura soluţie corectă pentru situaţia în care se află România. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne