Tăriceanu: Nu văd niciun motiv ca să schimbăm premierul. Dar o restructurare a Guvernului era mai potrivită

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Epoch Times România)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu vede niciun motiv pentru ca premierul Viorica Dăncilă să fie schimbată din funcţie. Totodată, liderul ALDE a precizat că rămâne la părerea că o restructurare a Guvernului ar fi fost o alegere mai bună decât remanierea lui.

”Există o vorbă în engleză care spune aşa: Never change horses in the meedstreet - Nu schimba niciodată caii în mijlocul râului. Nu văd niciun motiv pentru ca să renunţăm la doamna Dăncilă, să schimbăm primul-ministru”, a declarat, la Realitatea TV, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit liderului ALDE, actuala echipă guvernamentală ar avea totuşi nevoie de unele „ajustări”.

”De altfel, a şi făcut propunerea şi cred că era mult mai potrivit ca doamna Dăncilă să recurgă la formula restructurării prin Parlament, având în vedere refuzul dat de preşedinte. Dar este atributul final al premierului să decidă cum face remanierea . Nu aş vrea să ajungă la vorba mea că ar fi trebuit o restructurare”, a menţionat preşedintele ALDE.

Afirmaţiile vin în contextul în care în ultima vreme, în spaţiul public a fost lansat scenariul unei deteriorări a relaţiilor dintre partenerul de coaliţie al lui Tăriceanu, Liviu Dragnea, şi premierul Dăncilă. Unul dintre aspectele care au alimentat acest scenariu constă chiar în faptul că premierul a refuzat restructurarea guvernamentală, aşa cum i-a cerut şeful ei pe linie de partid, Liviu Dragnea, preferând remanierea unor miniştri. Dacă Dăncilă ar fi apelat la restructurare, PSD-ul ar fi putut să îşi impună în Parlament miniştrii doriţi - inclusiv la Justiţie -, fără să mai aibă nevoie de acordul lui Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne