Tăriceanu, întors din SUA: Oficialii americani sunt conştienţi de rolul malefic al statului paralel

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Călin Popescu Tăriceanu / Facebook)

Proaspăt întors din SUA unde a avut întrevederi cu Mike Pence, vicepreşedinte SUA şi cu gen.lt.(r) Keith Kellogg, consilierul pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că oficialii americani cu care s-a întâlnit sunt „conştienţi de rolul malefic” pe care l-a jucat statul paralel în Europa şi în SUA, relatează stiripesurse.ro.

Întrebat dacă a discutat cu oficialii americani despre subiectul justiţiei, Tăriceanu a răspuns:

„Nu, nu am intrat în asemenea subiecte, pentru că trebuie dezvoltat, dar am observat că oficialii americani, nu doar Pence dar şi ceilalţi, sunt conştienţi de rolul malefic pe care l-au jucat componentele statului paralel şi la ei şi în Europa. Ei nu tratează aceste lucruri cu uşurinţa, nu”.

Referitor la întâlnirile avute de Tăriceanu, reamintim că potrivit G4Media, cu câteva zile înainte de vizita sefului Senatului în SUA, ALDE a contractat o firmă de lobby care, contra sumei "modice" de 50.000 de dolari s-a angajat să aranjeze ”întâlniri între reprezentanţii ALDE România cu oficiali guvernamentali în timpul săptămânii din 8 aprilie”.

Contractul, publicat pe site-ul Departamentului de Justiţie al SUA, este semnat de firmă de lobby Mercury Public Affairs LLC şi Keystone Strategic Advisers LLC, reprezentantul ALDE. Din partea Keystone Strategic Advisers, contractul este semnat de Vladimir Petrovic în data de 5 aprilie, deci cu câteva zile înainte de vizita lui Tăriceanu în Statele Unite.

Vladimir Petrovic a fost ambasadorul Serbiei în SUA iar Keystone este o companie care a semnat în 2017 un contract de lobby cu o facţiune politico-militară din Libia, acuzată de încălcarea drepturilor omului, potrivit Politico.

Cât despre Mercury, aceasta este văzută drept o companie de consultanţă apropiată de Partidul Republican şi care a fost menţionată de Robert Mueller în investigaţia care privea presupusul amestec al Rusiei în campania din SUA. Unul dintre clienţii săi este oligarhul rus, Oleg Deripaska, extrem de apropiat de Putin. Alt client controversat al lui Mercury e compania chineză ZTE, acuzată, ca şi Huawei, de legături cu serviciile secrete chineze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne