Tarcea învinge Inspecţia Judiciară, "asmuţită" de Chris Terhes pe urmele sale

Cristina Tarcea (Presedintele ICCJ),
Cristina Tarcea (Presedintele ICCJ), (Florin Chirila/Epoch Times)

Secţia pentru judecători în materia disciplinară din CSM a constatat, luni, nulitatea absolută a acţiunii disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva şefei Înaltei Curţi, Cristina Tarcea. Reamintim că Tarcea s-a remarcat prin luări de poziţii incomode puterii, judecătoarea criticând în repetate rânduri modificările legislative considerate toxice pentru sistemul judiciar. Potrivit ziare.com, decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Şefa Înaltei Curţi era acuzată de Inspecţia Judiciară de "refuz nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu şi nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor" iar acţiunea viza constituirea completurilor de cinci şi de doi judecători de la ÎCCJ. Plângerea în acest caz a fost făcută de Romanian Community Coalition - Coaliţia Românilor din SUA, condusă de fostul preot Chris Terhes, pe care ulterior PSD l-a făcut europarlamentar.

Potrivit minutei Secţiei pentru Judecători a fost admisă o excepţie ridicată de Cristina Tarcea, "de lipsa capacitaţii procesuale de folosinţă a petentei care a formulat sesizarea."

Decizia poate fi atacă cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne