Tailanda confirmă primul său caz fatal provocat de MERS

Ministrul tailandez al Sănătăţii Publice, Rajata Rajatanavin.
Ministrul tailandez al Sănătăţii Publice, Rajata Rajatanavin. (Captură Foto)

Autorităţile tailandeze au confirmat joi primul deces provocat de virusul MERS în Tailanda, după moartea unui septuagenar care a sosit în această ţară pentru a primi tratament pentru o afecţiune a inimii.

Ministrul tailandez al Sănătăţii Publice, Rajata Rajatanavin, a declarat la o conferinţă de presă în capitala Bangkok că un om de afaceri în vârstă de 75 de ani, care a călătorit recent în Tailanda din Oman pentru a primi tratament pentru o afecţiune a inimii, a fost testat pozitiv pentru Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

„Pe baza a două teste de laborator putem să confirmăm că a fost depistat virusul MERS”, a declarat Rajata, adăugând că pacientul a fost plasat sub carantină la Institutul de Boli Infecţioase Bamrasbaradura din provincia centrală tailandeză Nonthaburi.

Ministrul sănătăţii a mai susţinut că bărbatul a început să prezinte simptome specifice virusului MERS după ce a fost internat într-un spital privat pentru tratament.

Între timp, Thanarath Phalipat, directorul Biroului tailandez de Epidemiologie, a declarat că 59 de oameni, care au intrat în contact cu pacientul decedat, sunt monitorizaţi pentru acest virus.

MERS, un văr al Sindromului Respirator Acut Sever (SARS), cauzează febră, tuse, pneumonie şi deficienţă renală. Nu există un vaccin pentru acest virus, care are o rată de mortalitate de 35%, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Coronavirusul MERS a fost identificat pentru prima dată în Arabia Saudită în 2012 şi de atunci s-a răspândit în mai multe locuri de pe glob, cel mai recent în China, Filipine şi Coreea de Sud.

Ministerul Sănătăţii din statul german Saxonia Inferioară a anunţat marţi moartea unui bărbat în vârstă de 65 de ani, fiind primul caz de deces provocat de MERS, înregistrat într-o ţară europeană. Conform autorităţilor germane, bărbatul a contractat virusul în timpul unei călătorii în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, în luna februarie. Moartea sa a şocat, aparent, doctorii deoarece el răspundea pozitiv la tratament şi era aproape recuperat.

Acest virus a ucis deja 24 de oameni şi a infectat aproximativ 165 în Coreea de Sud, această ţară înregistrând cea mai mare epidemie a bolii în afara Arabiei Saudite.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe