SUA: Peste 1.400 de persoane monitorizate activ pentru Ebola - raport

Membrii Crucii Roşii Liberiene caută trupuri neînsufleţite în Monrovia, Liberia, în 3 octombrie 2014. Virusul Ebola a afectat puternic serviciile medicale deja slăbite ale ţării.
Membrii Crucii Roşii Liberiene caută trupuri neînsufleţite în Monrovia, Liberia, în 3 octombrie 2014. Virusul Ebola a afectat puternic serviciile medicale deja slăbite ale ţării. (Pascal Guyot/AFP/Getty Images)

Peste 1.400 de oameni din 44 de state americane sunt monitorizaţi activ pentru Ebola după întoarcerea lor în SUA din Africa de Vest.

“Ei sunt monitorizaţi deoarece vin din una din cele 4 ţări puternic lovite de recenta epidemie de Ebola”, a declarat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Departamentul american pentru Securitate Internă a raportat că, începând cu 22 octombrie, a cerut tuturor pasagerilor care vin în SUA din ţările vest-africane afectate de Ebola să debarce la unul dintre cele cinci aeroporturi americane echipate cu scanere specializate.

Niciun caz nou de Ebola nu a fost raportat în SUA începând cu 23 octombrie iar administraţia Obama a declarat marţi că a făcut un progres deosebit în lupta contra Ebola.

De asemenea, Departamentul american pentru Servicii Umanitare şi de Sănătate a publicat marţi o listă cu cele 35 de spitale de pe cuprinsul ţării care au fost desemnate ca centre pentru tratarea Ebolei. Majoritatea sunt concentrate în zone metropolitane precum New York City, San Francisco, Minneapolis şi Washington D.C., a raportat AP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe