SUA descoperă o reţea de trafic de droguri şi spălare de bani condusă de Hezbollah

Urmare a unei investigaţii ce implică 7 state ale lumii, SUA şi UE au anunţat că au descoperit o reţea masivă de spălare de bani şi trafic de droguri ce este condusă de grupul terorist libanez Hezbollah.


Soldaţi ai grupării libaneze Hezbollah.
Soldaţi ai grupării libaneze Hezbollah. (Internet Photo)

Autorităţile americane şi UE au anunţat luni că au descoperit o reţea masivă de spălare de bani şi trafic de droguri operată de grupul terorist Hezbollah, care este susţinut de Iran.

După o investigaţie care “a acoperit globul” şi a implicat cel puţin şapte ţări, DEA (U.S. Drug Enforcement Agency) a anunţat că a descoperit detalii privind reţeaua respectivă, care a furnizat fonduri grupării Hezbollah “pentru cumpărarea de arme ... necesare activităţilor sale din Siria”, care sunt în principal susţinute de Iran.

“Această investigaţie în curs de desfăşurare se întinde pe tot globul şi implică numeroase agenţii internaţionale de aplicare a legii din şapte ţări. Investigaţia evidenţiază, din nou, periculoasa legătură globală dintre traficul de droguri şi terorism”, a susţinut DEA într-o declaraţie.

Operaţiunea a făcut parte dintr-un efort mai mare al DEA şi al câtorva guverne pentru investigarea şi distrugerea operaţiunilor desfăşurate în America de Sud de grupul Hezbollah în domeniul traficului de droguri şi al spălării de bani.

Hezbollah este cunoscut pentru colaborarea sa cu cartelurile de droguri din America de Sud, care sunt responsabile pentru furnizarea unor mari cantităţi de cocaină în Europa şi SUA.

Experţii au asociat operaţiunile Hezbollah cu eforturile mai ample ale Iranului şi ale grupurilor pe care le susţine acesta de a dezvolta o bază financiară şi militară în America Latină, susţine Washington Free Beacon.

Jack Riley, administrator adjunct al DEA, a susţinut într-o declaraţie că aceste activităţi ilegale ajută Hezbollah să îşi finanţeze acţiunile militare de susţinere a preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

“Aceste scheme de trafic de droguri şi spălare de bani oferă venituri şi arme pentru o organizaţie teroristă internaţională responsabilă pentru atacuri teroriste devastatoare în jurul lumii”, a declarat Riley. “DEA şi partenerii noştri internaţionali îşi continuă eforturile pentru a submina orice încercare a teroriştilor sau organizaţiilor teroriste de a folosi traficul de droguri împotriva naţiunilor. DEA şi partenerii noştri vor continua să anihileze reţelele care exploatează legătura dintre droguri şi terorism, folosind toate mecanismele de aplicare a legii avute la dispoziţie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe