Siria: forţele pro-Assad aclamă recucerirea unui oraş cheie deţinut de rebeli

Forţele pro-guvernamentale siriene salută o victorie cheie asupra rebelilor, înaintea discuţiilor de pace planificate luni la Geneva, care arată, din ce în ce mai probabil, o stagnare.
Oraşe reduse la ruină în Siria
Oraşe reduse la ruină în Siria (Umit Erdogan/Anadolu Agency/Getty)

Recucerirea oraşului Rabiya, descris ca ultimul bastion rebel din provincia de vest Latakia, Siria, a fost raportată de către grupul de monitorizare "Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului" şi confirmată de televiziunea de stat siriană.

Forţele regimului, susţinute de ofiţerii ruşi şi militanţii Hezbollah, au preluat apoi controlul asupra satelor locale, afirmă Observatorul, pe fondul ciocnirilor violente cu luptători islamişti, în special cu cei din gruparea al-Nusra, afiliată Al-Qaeda.

Se afirmă că atacurile aeriene siriene şi ruse au jucat un rol important.

Dar grupul de monitorizare declară că avioanele celor două naţiuni au ucis, de asemenea, 164 de civili - inclusiv zeci de copii - în ultimele trei zile în estul provinciei Deir Ezzor.

Un mare semn de întrebare se poune în legătură cu negocierile de pace programate pentru luni, la Geneva, pe fondul unui scandal referitor la cine ar trebui să reprezinte opoziţia siriană.

Cu toate acestea, Statele Unite ale Americii afirmă că sunt încrezătoare că vor înregistra progrees în timpul săptămânii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe