Steriu: Motivul pentru care UNPR a fuzionat cu PMP este că nici PSD, nici PNL nu au oferit respectul pe care UNPR îl merită

Partidul condus de Oprea a fuzionat cu PMP-ul pe "mâna" liberalilor şi social democraţilor care nu le-au oferit UNPR-iştilor respectul pe care aceştia îl doreau.
Valeriu Steriu,vicepreşedinte UNPR
Valeriu Steriu,vicepreşedinte UNPR (Epoch Times România)

Motivul pentru care UNPR a fuzionat cu formaţiunea lui Băsescu şi nu PSD sau PNL a fost faptul că PMP-ul le-a oferit respect, a declarat Valeriu Steriu, preşedintele Uniunii Naţionale Progresiste Române, la conferinţa extraordinară a partidului, relatează Agerpres.

Steriu a mai precizat că, săptămâna trecută, Comitetul Executiv Naţional a validat fuziunea cu Partidul Mişcarea Populară şi a criticat PSD-ul care a încercat să-şi impună condiţiile şi PNL-ul care a fost neserios:

"Motivul pentru care s-a săvârşit acest lucru este că nici PSD, nici PNL nu au oferit respectul pe care UNPR îl merită. Nu pot, cu conştiinţa împăcată, să accept o variantă politică în care dvs, forţa UNPR, să nu primiţi respectul cuvenit. Nu pot, cu conştiinţa împăcată, să accept varianta de fuziune a PSD care spune — facem fuziune în termenii noştri şi noi alegem ce oameni păstrăm, ce oameni dăm afară din partid. Nu pot spune, cu conştiinţa împăcată, să accept neseriozitatea PNL care una spune şi alta face peste o oră. UNPR nu stă după nimeni şi nici la cheremul nimănui, este un partid care are tăria şi bărbăţia de a sta pe picioarele sale. Nu stăm cu mâna întinsă la nimeni şi nu cerem favoruri la nimeni, cerem doar respect. PMP ne-a oferit acest respect şi acesta a fost principalul motiv pentru care ne unim forţele", a precizat Valeriu Steriu.

Ulterior şedinţei progresiştilor la care a participat şi Traian Băsescu, conducerile PMP şi UNPR s-au reunit pentru a discuta ultimele detalii legate de fuziunea celor două formaţiuni.

Merită menţionat că în timp ce "seniorii" UNPR-ului au ales PMP, Preşedintele organizaţiei de tineret a UNPR, Cezar Stancu, a anunţat marţi trecerea colegilor săi în barca PSD-ului.

Stancu a mai precizat, în cadrul anunţului său, că una din marile supărări ale tinerilor UNPR-işti este că au aflat de la televizor despre fuziunea cu PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne