Ştefănescu, citat de procurorii DIICOT într-un dosar penal: Vânătoarea de pesedişti a început în forţă!

Codrin Ştefănescu
Codrin Ştefănescu (Epoch Times România)

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu a fost citat pentru vineri, de procurorii DIICOT Caraş-Severin într-un dosar penal. Audierea va avea loc vineri, în jurul orei 12.00.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Codrin Ştefănescu a vorbit despre o adevărată "vânătoarea de pesedişti" declanşată de procurori.

"Am fost citat pentru mâine la o anchetă, a nu ştiu câta deschisă, vizavi de colegii mei de la PSD Caraş. Ştiţi că mai sunt şi la PSD Arad, PSD Timiş. Ştiu că jumate din conducerea judeţeană a partidului e chemată la audieri. În citaţie nu scrie pentru ce eşti chemat. Dosarul este făcut în 2019, decembrie. O să merg şi eu cu avocatul, care a sunat acolo, dar nu i s-a spus absolut nimic. O să mă duc şi o să vă spun mâine despre ce este vorba. Asta e una, dar sunt anchete care vizează colegi ai mei din toată ţara. Vânătoarea de pesedişti a început în forţă acum vreo trei luni de zile, se vede cu ochiul liber", a declarat Codrin Ştefănescu, citat de universul.net.

Potrivit pressalert.ro, procurorii antimafia anchetează modul în care, începând cu 2018, după ce filiala PSD Caraş-Severin a fost preluată de deputatul Luminiţa Jivan, s-au făcut presiuni pentru ca şefii serviciilor deconcentrate din Caraş-Severin să fie înlăturaţi, pentru a fi numiţi în funcţii oameni de încredere, dar şi pentru impunerea de oameni la DRDP Timişoara. Pentru a-i scoate din funcţii pe cei vizaţi de schimbări, s-au folosit atât presiuni directe şi ameninţări, dar şi "clasica" metodă a trimiterii de controale în urma cărora să se găsească nereguli are să justifice înlocuirea.

Ancheta a fost începută după presiunile făcute pentru schimbarea şefului IPJ Caraş-Severin, Viorel Avram, acum aproape un an.

Ancheta a mers până la vârful PSD, printre cei suspectaţi în dosar fiind, pe lângă Codrin Ştefănescu, şi deputatul Luminiţa Jivan, preşedintele PSD Caraş-Severin, Ioan Chisăliţă, senator de Caraş-Severin, fostul prefect Matei Lupu, Georgică Severin, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Marius Cornici, fostul şef al ISJ Caraş-Severin, dar şi mai mulţi primari din judeţ.

Anchetatorii de la DIICOT şi DGA au descins, joi, la majoritatea serviciilor deconcentrate din judeţul Caraş-Severin, dar şi la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Naţională de Radiodifuziune.

Mai multe detalii despre dosar aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne