Start fantastic: Sorana Cîrstea şi Alexandra Dulgheru s-au calificat în turul 2 la Wimbledon

Din cele opt românce ce iau startul în primul tur al turneului de Mare Şlam de la Londra, primele două care s-au calificat în turul doi sunt Sorana Cîrstea şi Alexandra Dulgheru.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (Getty Images)

Sorana Cîrstea (51 WTA) a învins-o pe slovaca Magdalena Rybarikova (19) - semifinalistă la ediţia de anul trecut - cu scorul de 7-5, 6-3, într-o partidă ce a durat o oră şi 30 de minute.

În primul set, Sorana a avut o revenire superbă când slovaca servea pentru victorie, românca reuşind două breakuri la rând, ca apoi să se impună cu 7-5. În manşa secundă, reprezentanta noastră a reuşit să încheie cu 6-3.

În turul doi, românca o va întâlni pe rusoaica Evghenia Rodina (120), venită din calificări, care a învins-o la rândul ei pe germanca Antonia Lottner.

Sorana acumulează 70 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 63.000 lire sterline.

O altă jucătoarea româncă prezentă pe tabloul principal de simplu, Alexandra Dulgheru a trecut de cehoaica Kristyna Pliskova (77), cu 6-4, 1-6, 6-2 la capătul unui meci foarte echilibrat şi spectaculos.

Venită din calificări, Alexandra a jucat foarte bine în primul set. Setul doi a fost dominat însă clar de cehoaică, dar a fost mult mai inventivă în setul decisiv. Alexandra o mai învinsese pe Kristyna în 2014, în primul tur la US Open, cu 6-3, 6-4.

Alex se va confrunta în continuare cu câştigătoarea dintre americanca Venus Williams (9 WTA) şi suedeza Johanna Larsson (58 WTA).

Dulgheru acumulează 70 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 63.000 lire sterline.

Tot astăzi mai intră în competiţie Irina Begu, Mihaela Buzărnescu şi Gabriela Ruse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport