Stalin loveşte din ciberspaţiu: nou virus informatic numit StalinLocker

(Getty Images)

Vânătorii de malware au întâlnit un nou algoritm periculos care foloseşte imagini din perioada sovietică pentru a genera frica în sânul utilizatorilor de calculatoare.

Un nou virus numit StalinLocker este capabil să şteargă toate datele stocate în calculatorul unei persoane, potrivit MalwareHunterTeam.

Când este activat, StalinLocker blochează un calculator infectat şi îi prezintă proprietarului o notificare ce include portretul fostului criminal şi lider sovietic Iosif Stalin. Proprietarul are la dispoziţie aproximativ 600 de secunde pentru a tasta codul corect sau programul va şterge toate datele stocate în calculator.

Pentru a deduce codul corect, utilizatorul trebuie să ia data curentă (adică, data la care a fost executat virusul) şi să scadă 1922.12.30 (data la care a fost semnat tratatul privind crearea fostei Uniuni Sovietice). Apoi rezultatul trebuie transformat în zile înainte de tastarea sa pentru a dezactiva virusul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință