Şora, protestatar de 101 ani: 1 an, 5 luni şi 22 de zile de când îi suportăm. La cârma ţării au ajuns nişte borfaşi

"Voi merge în Parcul Izvor şi mă voi uita la clădirea aceea hidoasă unde se decide soarta României", a anunţat filozoful Mihai Şora înainte de moţiunea de cenzură.
Mihai Şora
Mihai Şora (Paul Ranete / Epoch Times)

Filozoful Mihai Şora, ajuns la venerabila vârstă de 101 ani, şi-a anunţat, pe pagina sa de socializare, prezenţa la protestul de miercuri din faţa Parlamentului, unde se va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Vă prezentăm mai jos postarea lui Şora:

"1 an, 5 luni şi 22 de zile de când îi suportăm.

Nici măcar un an şi jumătate: 538 de zile.

În tot acest răstimp, singura lor preocupare a fost să-şi salveze pielea, să-şi pună la adăpost averile, să înjosească, prin faptele şi vorbele lor, ideea însăşi de democraţie.

Vă mai amintiţi de cocotieri? Pare un episod rupt dintr-o altă viaţă, în urmă cu o veşnicie, într-atât s-a dilatat timpul, într-atât ne-au cotropit ei vieţile noastre: am învăţat ce sunt „răgăliile“, am studiat coduri de procedură penală, am citit – cu lupa şi creionul în mână – legi, ordonanţe, decrete. În crucea nopţii, am stat cu ochii pe ecrane, aşteptând sentinţe judecătoreşti… Am ieşit – iarnă, vară, noapte, zi – la proteste. În loc să ne vedem de lumea noastră, de preocupările noastre fireşti, de familiile noastre, cum ar fi trebuit, dacă la cârma ţării nu ar fi ajuns nişte borfaşi, – prin înşelarea, aservirea şi exploatarea celor care i-au votat, prin indolenţa iresponsabilă a celor care nu au fost la vot.

538 de zile sunt o veşnicie în România centenară.

Nu departe de Piaţa Victoriei, îmi scria cineva, locuieşte un băieţel născut odată cu protestele noastre; un copil care a învăţat cuvântul „hoţii“ înaintea cuvântului „Mamă“.

Aceştia suntem astăzi, 26 iunie 2018, la miezul nopţii.

În clipa de faţă, nimeni nu poate şti cu precizie cum vor vota parlamentarii noua moţiune de cenzură. În ce mă priveşte, nu am încredere decât în tinerii de la Uniunea Salvaţi România: singurii fără dosare penale, fără fugari spre alte partide, fără jocuri murdare, fără băloase negocieri în culise.

Voi merge mâine în Parcul Izvor şi mă voi uita la clădirea aceea hidoasă unde se decide soarta României.

Trag nădejde că vom fi mulţi.

P.S. Nu uitaţi umbrelele, dragi prieteni: acum plouă, cerul este tulbure, întunecat.

#FărăPenali"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne