Soprana Angela Gheorghiu, internată de urgenţă după ce şi-a întrerupt o reprezentaţie la San Francisco

Soprana română, Angela Gheorghiu.
Soprana română, Angela Gheorghiu. (DIETER NAGL / AFP / Getty Images)

Angela Gheorghiu a fost nevoită să îşi întrerupă brusc o reprezentaţie pe care o susţinea la San Francisco Opera, vineri seară, după ce i s-a făcut rău, ea fiind transportată la spital pentru investigaţii, iar în prezent starea ei de sănătate este bună. Potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a San Francisco Opera, Angelei Gheorghiu i s-a făcut rău brusc în timpul reprezentaţiei cu opera "Tosca" de Giacomo Puccini.

Angela Gheorghiu a reuşit să finalizeze primul act din spectacolul "Tosca", însă apoi a început să aibă stări de greaţă şi o gastroenterită a forţat-o să îşi anuleze restul reprezentaţiei. La recomandarea medicului Operei din San Francisco, Angela Gheorghiu a fost transportată la un spital din apropierea instituţiei de spectacole pentru investigaţii suplimentare, care au dovedit că soprana era foarte deshidratată. Artista română a fost înlocuită în spectacolul de la Opera din San Francisco de soprana americană Melody Moore, care a fost nevoită să se costumeze rapid şi să intre pe scenă pentru continuarea reprezentaţiei "Tosca".

"Doamna Gheorghiu a transmis scuzele sale profunde publicului Operei din San Francisco şi i-a rugat pe spectatori să o înţeleagă", se mai spune în anunţul instituţiei.

În prezent, Angela Gheorghiu se simte bine, a anunţat biroul de presă al artistei. De altfel, soprana română a revenit pe scena Operei din San Francisco duminică seară, într-o nouă reprezentaţie cu "Tosca".

Angela Gheorghiu a mai apărut pe scena Operei din San Francisco în "La Rondine" şi "La Bohème", prestaţia sa fiind extrem de apreciată de public şi critica de specialitate.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un superstar al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură