Şoferul microbuzului opoziţiei arestat. Slusari: Regimului mafiot al RM îi cade ultima tencuială pro-europeană

Doar Plahotniuc ar avea nevoie să-l tortureze pe şoferul unui microbuz nevinovat, întrucât în discuţiile private poliţiştii şi procurorii recunosc că persoana arestată nu are nicio vină, afirmă Alexandr Slusari.
Microbuzul înconjurat de protestatari şi poliţişti la manifestaţia din faţa postului TV Moldova 1 din R. Moldova 17.09.2017
Microbuzul înconjurat de protestatari şi poliţişti la manifestaţia din faţa postului TV Moldova 1 din R. Moldova 17.09.2017 (poliţia.md)

În contextul faptului că miercuri, instanţa de judecată l-a arestat preventiv pentru 30 de zile pe şoferul microbuzului care a transportat boxele şi a asigurat sonorizarea la protestul opoziţiei de duminică şi care ulterior a fost acuzat penal că ar fi provocat leziuni poliţiştilor, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandr Slusari susţine că în Republica Moldova dacă furi zeci de miliarde, atunci poţi captura întreaga ţară, dacă eşti unealtă pentru furturi din sistemul bancar în proporţii imense, ai dreptul să conduci un oraş, dar dacă ai participat la un protest, chiar şi în calitate de conducător auto, poţi fi arestat de justiţia lui Plahotniuc, târât cu cătuşele pe mâini în procesul de judecată şi ţinut în izolator în condiţii inumane.

”Nu contează că deja au fost difuzate zeci de înregistrări video, care demonstrează cu lux de amănunte că autovehiculul a mers dirijat de poliţişti şi cu aşa viteză şi o furnică ar fi putut să se ferească. Toată ţara a văzut că anume poliţiştii în frunte cu Cavcaliuc au început fără nici un motiv, brusc să bată în parbrizul autobusului, iar şoferul după asta nu a fugit nicăieri, dar a rămas alături de clădirea televiziunii”, comentează Slusari pe pagina sa de socializare.

Vicepreşedintele Platformei DA notează că doar Plahotniuc ar avea nevoie de tortura unui om absolut nevinovat deoarece în discuţiile private, poliţiştii şi procurorii recunosc că persoana arestată este nevinovată. Foarte bine înţelege acest lucru şi judecătorul, care l-a arestat pe şoferul microbuzului, Alexei Alexeev pentru 30 de zile.

”Regimul mafiot, care îşi pierde terenul de sub picioare şi de la care cade acum ultima tencuială pro-europeană, încearcă să transmită propria frică pentru toate crimele comise. Semnalul lui Plahotniuc este următorul: uitaţi-vă ce fac eu cu omul, care ocazional a căzut sub mâna noastră şi gândiţi-vă ce voi face în continuare celor care încearcă să se opună în permanenţă puterii mele”, a adăugat membrul opoziţiei.

În context, Alexandr Slusari menţionează că Alexei Alexeev a venit recent în vacanţă din Italia cu gândul de a se întoarce cu soţia acasă pentru totdeauna, dar există siguranţa că după ce i se termină acest calvar, el a doua zi va fugi din ţara lui Plahotniuc şi va sugera tuturor rudelor şi cunoscuţilor, care încă nu au plecat, să facă acelaşi lucru.”Iată pentru aşa oameni cum este domnul Alexeev, pentru întoarcerea lor acasă în altă ţară liberă, noi trebuie să luptăm. Frica noastră - bucuria bandiţilor!”

În concluzie, vicepreşedintele Platformei DA vine cu solicitarea către partenerii de dezvoltare ai R. Moldova să stopeze orice finanţare a justiţiei ”GBC” (sediul lui Plahotniuc n.r.) deoarece şi după alocarea zecilor de milioane dolari sau euro, justiţia moldovenească rămâne la fel de nefuncţională, selectivă şi mult mai inumană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe