Societatea Română de Hipertensiune a demarat o campanie pentru depistarea tensiunii arteriale

Societatea Română de Hipertensiune a demarat campania naţională "Viteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială!", informează un comunicat al Sănătatea Press Group remis, vineri.

Potrivit comunicatului, campania include o serie de manifestări dedicate publicului larg, persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, medicilor şi autorităţilor locale.

"Prin organizarea acestui eveniment ne dorim informarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa controlului hipertensiunii arteriale în vederea prevenirii afecţiunilor cardiovasculare, cu precădere a accidentelor vasculare cerebrale. În aceeaşi măsură, dorim să mobilizăm autorităţile locale în vederea obţinerii unui sprijin constant pentru astfel de campanii", a declarat iniţiatorul campaniei şi preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune, prof. univ.dr. Maria Dorobanţu.

Pentru anul 2012, Societatea Română de Hipertensiune îşi propune realizarea a trei acţiuni de testare a tensiunii arteriale şi informare a publicului larg.

Prima acţiune constă într-o dezbatere care se va desfăşura în data de 14 mai, în foaierul camerei de plen a Senatului României şi are scopul de a atrage atenţia asupra hipertensiunii arteriale, ca problemă de sănătate publică în România. Manifestarea se va desfăşura în parteneriat cu Senatul României - Comisia pentru Sănătate Publică.

A doua acţiune va avea loc în data de 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale. În cadrul acestei acţiuni va fi amenajat un cort special în zona Spitalului Colţea, unde unde toţi cei care doresc îşi pot măsura gratuit tensiunea arterială.

O altă acţiune care presupune tot măsurarea tensiunii arteriale se va desfăşura în perioada 23-24 iunie, cu ocazia primei Conferinţe Internaţionale a Societăţii Române de Hipertensiune.

Scopul campaniei este conştientizarea populaţiei despre riscurile hipertensiunii arteriale, încurajarea practicării metodelor de diagnosticare precoce şi de prevenire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură