Smiley este noul Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România (video)

Sandie Blanchet şi Smiley, noul Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România
Sandie Blanchet şi Smiley, noul Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România (Epoch Times România)

Începând cu 12 noiembrie 2013, UNICEF România are un nou Ambasador al Bunăvoinţei în persoana lui Andrei Tiberiu Maria, cunoscut publicului larg ca Smiley. El este unul dintre cei mai iubiţi şi mai apreciaţi artişti pop din România. De-a lungul timpului, Smiley a susţinut diferite cauze sociale şi a dovedit că îşi doreşte să susţină cauza copiilor. Prima colaborare a lui cu UNICEF a fost concertul de la Hard Rock Cafe când Smiley si-a folosit talentul şi notorietatea pentru a strânge fonduri în beneficiul copiilor invizibili.

"Împărtăşind aceleaşi valori, suntem siguri că împreună cu Smiley vom putea aduce în atenţia publică dificultăţile cu care se confrunta copiii vulnerabili şi vom demonstra că ei sunt o prioritate. Mai mult, cu sprijinul unui artist atât de iubit şi apreciat, sunt convinsă că vom mobiliza şi mai multe persoane să se implice în beneficiul copiilor astfel încât fiecare copil să crească în familia lui, să meargă la şcoală, să aibă acces la servicii medicale, să se bucure de protecţie”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

Alături de ambasadori internaţionali ca David Beckham, Shakira, Orlando Bloom, Ricky Martin şi de ambasadorii naţionali Andreea Marin şi Gheorghe Hagi, Smiley va fi vocea care aduce în atenţia publică mesajele copiilor care au nevoie de sprijin astfel încât drepturile lor să fie respectate şi să aibă şansa la o viaţă mai bună.

"Mă simt cu adevărat onorat să fiu numit Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România. E o reală împlinire şi deopotrivă o mare provocare pentru mine să primesc acest titlu şi mă angajez să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru că viaţa copiilor să fie una mai fericită, mai liniştita şi - pe cât posibil - lipsită de greutăţi”, a declarat Smiley. “Copiii de astăzi sunt cei care ne vor construi nouă viitorul, aşa că merită devotamentul, grija şi ajutorul nostru pentru o Românie mai bună şi, desigur, pentru o lume mai frumoasă. Mulţumesc, UNICEF, pentru această şansă!", a completat el.

Smiley este parte a campaniei UNICEF “Să punem capăt violenţei” care se derulează în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014. Spotul rulează pe diferite canale media. UNICEF lucrează împreună cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali pentru a găsi soluţii eficiente pentru a preveni actele de violenţă împotriva copiilor, inclusiv prin îmbunătăţirea cadrului legal şi prin influenţarea atitudinilor, comportamentelor şi a normelor sociale.

De mai bine de 50 de ani UNICEF colaborează cu celebrităţi pentru a aduce în atenţia publică nevoile copiilor din întreaga lume. Aceste personalităţi publice contribuie prin diverse acţiuni la protejarea drepturilor copilului şi sprijină copiii vulnerabili să aibă o viaţă mai bună. Prin atragerea atenţiei asupra problemelor cu care se confrunta copiii, prin contribuţia în ceea ce priveşte mobilizarea de resurse şi prin influenţarea politicilor publice, celebrităţile care colaborează cu UNICEF transmit un mesaj clar: copiii sunt o prioritate.

***

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne