"Situaţiunea" de la Cantacuzino: "Ştii ce-ar trebui la noi? O tiranie ca în Rusia!"

Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

Afirmaţiile premierului Tudose despre cum transformarea Institutului Cantacuzino în unitate militară - ceea ce înseamnă conducere cu mână forte - va aduce salvarea instituţiei stârnesc ironii acide din partea senatorului USR Vlad Alexandrescu.

Într-o scurtă postare pe Facebook, fostul ministru al Culturii trasează un paralelism între declaraţiile lui Tudose şi spumoasele personajele ale lui Caragiale:

"Prim-ministrul Tudose ia Institutul Cantacuzino de la Ministerul Sănătăţii şi îl trece la Ministerul Apărării. Îl transformă în unitate militară cu conducere militară. Militarizăm acum producţia vaccinelor.

Să ne amintim de Caragiale:

"Şi mă ia la braţ.
– Ştii ce-ar trebui la noi? zice Nae.
– Ce?
– O tiranie ca în Rusia... Nu mai merge, mă-nţelegi, Constituţia, care aceea ce vezi că se petrece, nu poţi pentru ca...
Zic:
– Nae! scuză-mă: e aşa de târziu, care nu pot pentru ca să mai merg..." (I.L. Caragiale, Situaţiunea, 1901)", scrie Alexandrescu.

Redăm postarea premierului referitoare la Cantacuzino:

"Institutul Cantacuzino trebuie să redevină funcţional, iar pentru a ne asigura că acest lucru se va întâmpla, am decis ca acesta să fie preluat de către Ministerul Apărării Naţionale şi transformat în unitate militară cu conducere militară. Am sentimentul şi speranţa că o mână forte, alături de un proiect bine stabilit, vor îndeplini această misiune de importanţă naţională, iar eu personal voi urmări îndeaproape întregul proces.

Institutul reprezintă un brand românesc, cu o istorie de aproape un secol şi cu multe performanţe atinse, motive pentru care trebuie să ducem mai departe această moştenire", scria Tudose duminică pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne