Simonis cere primarului Timişoarei să se retragă din cursa electorală: “Scutiţi Timişoara de o dezonoare nemeritată”

Alfred Simonis
Alfred Simonis (Epoch Times România)

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, i-a adresat marţi un mesaj primarului Timişoarei, Nicolae Robu, cerându-i acestuia să se retragă din cursa electorală pentru un nou mandat de primar. Pesedistul îşi argumentează solicitarea aducând în discuţie faptul că Robu ar fi anchetat de DNA într-un dosar privind casele naţionalizate.

„Domnule primar Nicolae Robu,

Am luat la cunoştinţă, alături de o ţară întreagă, de trimiterea dumneavoastră în judecată de către DNA în dosarul caselor naţionalizate. Vreau să fiu bine înţeles. Punctul dumneavoastră de vedere îmi pare pertinent. Personal, vă consider nevinovat. Şi vă doresc ca instanţa să vă găsească nevinovat”, a scris liderul PSD într-un mesaj pe Facebook.

Totodată, Simonis susţine că “acest scandal aruncă o umbră asupra oraşului nostru” şi nu se sfieşte să sugereze că situaţia primarului Nicolae Robu este în contradicţie cu reperele timişorenilor privind “moderaţia, toleranţa şi bunul simţ”.

„Pe de altă parte, vă rog să fiţi şi de acord că acest scandal aruncă o umbră asupra oraşului nostru. Timişoara a fost foarte rar protagonista unor asemenea ştiri negative. Timişorenii sunt un reper de moderaţie, de toleranţă, de bun simţ, de hărnicie şi nu merită să fie târâţi în aşa ceva. În plus, în eventualitatea în care veţi câştiga în septembrie, veţi avea o problemă în a vă dedica oraşului, atât timp cât veţi fi angrenat într-un proces în care va trebui să dovediţi că nu sunteţi vinovat”, susţine liderul social-democrat.

În finalul mesajului său, Simonis face un apel la Mihai Robu să “scutească Timişoara de o dezonoare nemeritată” retrăgându-se din cursa pentru primăria oraşului de pe Bega.

„Sunt convins că puteţi găsi un înlocuitor destoinic, cu şanse reale de victorie în alegeri. Aţi arăta că puneţi interesul oraşului deasupra oricăror alte mize”, conchide preşedinte PSD Timiş, Alfred Simonis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne