Simona Halep, victorie facilă la turneul WTA de la Doha (video)

"A fost un meci bun în opinia mea. Vin din sală (de la meciurile de Fed Cup - n.red.) şi nu îmi e uşor să mă adaptez, dar încep să simt mingea tot mai bine. În al doilea set am reuşit să revin de la 3-1 şi totul a fost bine. Sunt bucuroasă" - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 de ani) continuă seria succesurilor în tenis!

După evoluţiile încântătoare de la Fed Cup - unde a înregistrat două victorii în faţa cehoaicelor Katerina Siniakova (4-6, 0-6) şi Karolina Pliskova (4-6, 7-5, 4-6), campioana noastră a înregistrat un nou rezultat pozitiv, miercuri, în optimile de finală a turneului WTA Premier “Qatar Total Open”.

Simona a trecut fără mari probleme de ucraineanca Lesia Turenko (29 ani, 24 WTA), în două seturi, cu scorul de 6-2, 6-3.

Românca, care graţie acestei victorii va urca începând de săptămâna viitoare un loc în ierarhia mondială - 2 WTA, a avut nevoie de o oră şi 19 minute de joc efectiv pentru a-şi asigura prezenţa în faza superioară a tabloului principal de simplu a competiţiei cu premii totale în valoare de 916.131 dolari.

Câştigătoarea ediţiei 2014 a circuitului de la Doha a avut situaţia sub control de la început până la sfârşit, singura zvâcnire a oponentei din Ucraina fiind în setul doi, unde a reuşit să câştige trei ghemuri la rând (1-3), dar constănţeanca a întors admirabil rezultatul de pe tabela de marcaj, încheind victorios.

În urma acestui rezultat, ea şi-a asigurat un cec de 24.360 dolari, respectiv 100 de puncte WTA urmând ca în sferturi să primească replica Juliei Goerges (16 WTA, 30 ani) din Germania, care a trecut la rândul ei de americanca Alison Riske cu 6-1, 6-7 (5), 6-4.

În duelurile directe dintre cele două campioane ale sportului alb, Halep conduce cu 2-1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport