Simona Halep, vicecampioană la Doha

Campioana noastră s-a înclinat în trei seturi în faţa Elisei Mertens, după o finală pe care a controlat-o în cea mai mare parte, scor final 3-6, 6-4, 6-3
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Qatar Tennis/facebook)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (27 ani, 3 WTA) a pierdut confruntarea cu Elise Mertens (23 ani, 21 WTA) din ultimul act al turneului WTA Premier “Qatar Total Open”, sâmbătă, campioana noastră cedând în trei seturi cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3. Partida a durat două ore şi 13 minute.

Începutul de joc pentru Simona a fost unul foarte frumos, campioana noastră depăşind-o pe adversara sa la toate capitolele, a alergat foarte bine şi s-a aşezat bine în teren. A jucat fiecare minge cu multă încredere, aproape de linie, cu multă precizie în lovituri. Intuiţia jucătoarei noastre a funcţionat perfect. Mertens nu a avut ritm, iar Simona a profitat de asta.

Debutul setului secund a fost unul la fel de excelent, cu o Simona la fel de agresivă, super ofensivă, trimiţând mingile în unghiuri dificile la care oponenta sa nu ştia cum să reacţioneze. Ritmul la jucătoarea noastră însă s-a rupt la scorul de 2-0, după un 'time out medical' cerut de Mertens, care a durat nu mai puţin de 10 minute.

De la acest moment duelul a început să se echilibreze, belgianca reuşind să reintre în joc, găsind parcă răspuns la mingile Simonei. Uşor uşor rolurile s-au schimbat, Mertens căpătând din ce în ce mai multă încredere în forţele proprii.

Lupta cea mare s-a dat în decisiv, factorul fizic, respectiv unele dureri la spate acuzate de fosta lideră WTA, având rol determinant în soarta partidei.

Aceasta a fost prima victorie obţinută de Mertens în faţa Simonei.

Simona Halep, campioană în 2014 şi semifinalistă anul trecut, s-a ales cu un cec în valoare de 84.850 dolari şi 305 puncte WTA, în timp ce proaspăta campioană a fost răsplătită cu 158.895 dolari, respectiv 470 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport