Simona Halep trece de Aryna Sabalenka şi se califică în semifinalele turneului WTA de la Dubai (video)

Halep şi-a luat revanşa în faţa Arynei Sabalenka după înfrângerea suferită în faţa acesteia la turneul de la Adelaide, de la începutul anului, cea din urmă cedând în sferturile competiţiei arabe, în trei sferturi, scor final 3-6, 6-2, 6-2.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (28 ani, 2 WTA) continuă să ne dea emoţii mari la turneul WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite).

Capul de serie numărul unu al competiţiei cu premii totale de 2.643.670 dolari s-a calificat, joi, în careul de aşi al circuitului, după o revenire admirabilă în meci. Adversara sa, Aryna Sabalenka din Belarus (21 ani, 13 WTA), reuşise să-şi adjudece primul set cu 3-6, dar reprezentanta noastră şi-a revenit spectaculos la fel ca în partida precedentă cu tunisianca Ons Jabeur (locul 45 WTA).

Fosta lideră mondială a încheiat cu 3-6, 6-2, 6-2 după o oră şi 36 de minute de joc efectiv.

Startul de partidă a fost din nou mai greu pentru constănţeancă, aceasta întâmpinând o rezistenţă crescută din partea oponentei sale, care a fost extrem de agresivă. Dar Simona, uşor, uşor a crescut nivelul, a dat drumul la picioare, a început să simtă mingea, să simtă jocul.

Cu un timing foarte bun, anticipând bine serviciul adversarei şi pe fondul unei atmosfere uluitoare făcute de galeria tenismanei de la malul Mării Negre, Simona şi-a îndeplinit cu brio planul de joc. Ea se află acum la două meciuri distanţă de a repeta performaţa ediţiei din 2015, când a cucerit titlul.

Halep a avut 2 aşi, 12 mingi direct câştigătoare şi 12 erori neprovocate, iar Sabalenka 17 winners şi 20 de erori neforţate.

În duelurile directe dintre cele două iubitoare ale sportului alb, Simona Halep conduce acum cu 3-1. Aryna s-a mai înclinat în 2018, la Shenzhen, cu 6-2, 6-2, în sferturi, şi la Cincinnati, cu 6-3, 6-4, în semifinale.

Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 198.830 de dolari şi 185 de puncte WTA, iar următoarea sa adversară va fi americanca Jennifer Brady (24 ani, 52 WTA), care a trecut joi de spaniola Garbine Muguruza cu 6-7 (5), 6-3, 6-4.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport