Siegfried Mureşan: N-am văzut în viaţa mea un premier care să spună atâtea neadevăruri despre propriul popor

Deputatul european Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE, a reacţionat după scrisoarea trimisă de premierul Viorica Dăncilă şefilor Comisiei Europene după incidentele violente din Piaţa Victoriei.
Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Mihut Savu /Epoch Times Romania)

Scrisoarea prim-ministrului Viorica Dăncilă către preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene este o încercare de dezinformare a instituţiilor UE, a atras atenţia vineri, la Digi24, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"Prim-ministrul Dăncilă dovedeşte din nou că este ruptă de realitate. Realitatea este cea pe care o ştim şi o vedem cu toţii. Europa ştie foarte clar ce s-a întâmplat săptămâna trecută la protestul din Piaţa Victoriei: tineri, femei, vârstnici şi copii au fost alungaţi cu brutalitate din piaţă cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene. Instituţiile UE au văzut toate aceste lucruri, la fel cum au văzut tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani în România: guvernele domnului Dragnea care încearcă să îndepărteze România de Europa, Ordonanţa 13 şi slăbirea statului de drept şi a justiţiei, încercarea PSD de a controla toate instituţiile statului, precum şi distrugerea treptată a economiei", a declarat Siegfried Mureşan.

Deputatul european a subliniat că Viorica Dăncilă nu va reuşi să "păcălească" pe nimeni prin astfel de demersuri.

"Doamna Dăncilă nu va păcăli pe nimeni. Comisia Europeană este în permanenţă informată, iar doamna prim-ministru va primi un răspuns cu o poziţie clară, unitară cu greutatea Comisiei în spate. Iar acest răspuns nu va fi pe placul dumneaei. Stabilitatea despre care vorbeşte în scrisoare nu înseamnă că Guvernul poate face ce vrea şi noi să tăcem din gură; înseamnă respectarea legilor şi o bună guvernare, nu tunuri de apă şi gaze lacrimogene, nu ordonanţe de urgenţă pentru slăbirea justiţiei şi economiei", a precizat Siegfried Mureşan.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al PPE a remarcat, pe Facebook, că Viorica Dăncilă "ne face de râs în lume".

"De doi ani de zile spun că românii care ies în stradă şi protestează pentru justiţie şi bună guvernare fac cinste României, iar Dragnea şi premierii lui ne fac de râs în lume. Scrisoarea trimisă de Viorica Dăncilă lui Jean-Claude Juncker este dovada supremă a acestui lucru. (...) Nu am văzut niciodată în viaţa mea un prim ministru care să spună atâtea neadevăruri despre propriul popor", a scris Siegfried Mureşan.

Reamintim că, în timp ce presa română şi străină vuiesc despre cum a dat Jandarmeria, pe 10 august, cu gaze, bastoane, pumni, picioare în cetăţenii strânşi în Piaţa Victoriei, premierul Viorica Dăncilă le-a trimis preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans o scrisoare pentru a le transmite celor doi că jandarmeria a acţionat legal şi că preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel pentru continuarea protestelor.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, scenele de violenţă din Victoriei, documentate de numeroase mărturii şi înregistrări video n-au fost decât o intervenţie legitimă a Jandarmeriei de a opri încercarea de înlăturare pe cale violentă a guvernului. Totodată, Dăncilă îl acuză pe Iohannis că nu şi-a îndeplinit atribuţiile constituţionale de mediator şi că, mai mult, a făcut apel la continuarea protestelor.

Mai multe detalii despre scrisoarea premierului aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne