Severin, despre întâlnirea cu Ciorbea: Păi unde în altă parte să se ducă penalii decât la avocat?

Adrian Severin la DNA
Adrian Severin la DNA (Epoch Times România)

Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, politician condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a vorbit luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, despre întâlnirea pe care a avut-o recent cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

"Am văzut că cineva, nu ştiu cine, era puţin mirat că nişte penali s-au dus să vorbească cu Avocatul Poporului. Păi unde în altă parte să se ducă penalii decât la avocat? Că de aia sunt avocaţii, să vorbească penalii cu ei, nu? Fie că este avocatul individului, fie că este avocatul tuturor cetăţenilor, tot avocat este.

Cu domnul Ciorbea am discutat alte chestiuni şi care nu mă privesc sub nicio formă pe mine. Am discutat măsura în care elementele, argumentele care au condus la concluzia potrivit căreia completurile de 5 sunt neconstituţionale, sunt neconforme cu principiile şi regulile drepturilor omului sunt aplicabile şi în cazul celorlalte completuri. Mă refer în special la completurile de la Înalta Curte, pentru că aici situaţia este cea mai flagrantă, în sensul că, dacă completurile de 5 nu sunt legale, pentru că unul dintre membrii completului nu a fost tras la sorţi, cele de 3 cum ar putea fi mai obiective, mai independente, mai neutre, când niciunul nu a fost tras la sorţi. Este o chestiune de principiu.

Nu discut chestiunea din perspectiva unui interes personal. În ceea ce mă priveşte pe mine, răul a fost făcut şi el va fi îndreptat pe căi istorice. Însă mă frământă problema de principiu. Eu am o anumită detaşare, pentru că nu îmi apăr cauza, ci apăr un principiu", a declarat Adrian Severin, potrivit Agerpres.

Reamintim că, recent, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a întâlnit, joi, cu mai multe persoane care i-au cerut sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu legalitatea constituirii completurilor de judecători, atât cele de la Înalta Curte, cât şi cele de la restul instanţelor civile şi penale din ţară. Detalii aici.

Merită menţionat că unii dintre petiţionarii care s-au întâlnit cu Avocatul Poporului au fost condamnaţi penal definitiv. Pe lângă Adrian Severin, îl amintim pe notarul Aurel Jean Andrei - 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Retrocedărilor de pe litoral, Toni Neacşu - avocat al Bombonicăi Prodana -, un an închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu, fals intelectual, participaţie improprie la infracţiunea de uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Sâmbătă seară, Victor Ciorbea a anunţat, la Antena 3, că a cerut lămuriri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi la Consiliul Superior al Magistraturii pe această temă şi urmează să ia o decizie cât de curând. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne