Sesizarea PAS la CEC, analizată de PD. Maia Sandu: PD continuă să se finanţeze în mod ilegal

Maia Sandu, preşedinta PAS
Maia Sandu, preşedinta PAS (europalibera.org)

Partidul Democrat condus de Vladimir Plahotniuc, continuă să se finanţeze în mod ilegal, a afirmat preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

„Alina Russu, şefa de la CEC, o face pe mortul în păpuşoi. În aprilie am cerut Comisiei Electorale Centrale să analizeze înregistrarea audio apărută în presă, în care preşedintele raionului Criuleni şi membru al PD, Veaceslav Burlac, le cere colegilor săi să semneze în dreptul unor donaţii la partid pe care NU le-au făcut în realitate”, a scris Maia Sandu într-o postare pe pagina sa de socializare.

De menţionat ar fi faptul că, din răspunsul CEC se crează impresia că Partidul Democrat singur a analizat sesizarea PAS depusă la CEC la începutul lunii aprilie, privind modalitatea de finanţare a fracţiunii, şi nu CEC.

„Potrivit răspunsului PDM, raportul financiar pentru anul 2017 a fost depus la Comisie în strictă corespundere cu prevederile legale, acesta fiind public. În opinia PDM, toate donaţiile şi cotizaţiile s-ar încasa în corespundere cu prevederile statutare, personal de la depunători, cu eliberarea dispoziţiilor de încasare, declaraţiei privind donaţia în numerar şi celei privind acceptarea mijloacelor financiare”, a menţionat CEC.

În context, Sandu a specificat că după o “investigaţie“ care a durat tocmai 4 luni, Alina Russu informează cetăţenii Republicii Moldova că Partidul Democrat a analizat sesizarea PAS şi nu a constatat încălcări. „Am o nedumerire, totuşi: CEC e filială a PDM sau PDM e angajat să facă investigaţii pentru CEC?”, se întreabă retoric liderul PAS.

Amintim că într-o înregistrare audio de la o şedinţă a activului Partidului Democrat din Criuleni, făcută publică de către postul de televiziune Jurnal TV, preşedintele acestei organizaţii de partid, Veaceslav Burlac, a recunoscut, cu text deschis, că în PD persoanele care apar ca ”donatori” nu dau bani la partid, ci doar semnează în liste, fapt pentru care Maia Sandu a depus o sesizarea la organele competente.

Cât despre înregistrarea audio difuzată la Jurnal TV, din nou PD şi nu CEC, susţine că „este imposibil de a concluziona doar în baza unei înregistrări audio. Or, în cadrul verificărilor interne, s-a stabilit că în adresa organelor de control ale PDM nu a parvenit nicio plângere sau obiecţie în privinţa unor presupuse donaţii sau cotizaţii fictive”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe