Senatoare USR cere suspendarea pensiilor speciale pe 2020. Fondurile, direcţionate către Sănătate, nu la plata privilegiilor

Florina Presadă
Florina Presadă (Epoch Times România)

Senatoarea USR Florina Presadă a anunţat, vineri, pe fondul crizei generate de epidemia de Covid-19, că a depus un amendament la OUG30/2020 care vizează suspendarea pentru anul acesta a plăţii pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Totodată, Presadă solicită ca fondurile rezultate astfel să fie redirecţionate către Ministerul Sănătăţii, pentru a fi utilizate în achiziţionarea de echipamente de protecţie, ventilatoare pulmonare, tratamente, specialişti.

„Până ne lămureşte CCR cu privire la legea prin care aceste pensii sunt eliminate cu totul, măcar să nu le plătim”, mai adaugă liderul USR.

Presadă a subliniat faptul că în aceste momente dificile prin care trece România, „este nevoie ca toate resursele să fie direcţionate către lupta împotriva răspândirii acestui nou coronavirus, şi nu către plata unor privilegii”.

„Fără pensii speciale pentru parlamentari.

Unul dintre amendamentele pe care le-am depus la OUG30/2020 este ca anul acesta să se suspende plata acestor pensii speciale ale parlamentarilor iar banii aceştia să fie redirecţionaţi către bugetul Ministerului Sănătăţii. Vorbim despre aproape 10 milioane de euro pe care Ministerul Sănătăţii i-ar putea folosi pentru echipamente de protecţie, ventilatoare pulmonare, tratamente, specialişti.

Până ne lămureşte CCR cu privire la legea prin care aceste pensii sunt eliminate cu totul, măcar să nu le plătim.

USR a avut mai multe proiecte legislative şi amendamente prin care a propus eliminarea tuturor pensiilor speciale încă de la intrarea sa în Parlament. Fiecare ar trebui să primească pensia pe care o merită, conform contribuţiei sale.

Cu atât mai mult în aceste momente este nevoie ca toate resursele să fie direcţionate către lupta împotriva răspândirii acestui nou coronavirus, şi nu către plata unor privilegii.

Iubeşte România cu ochii deschişi!”, a scris Presadă, pe pagina de socializare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne