Sena inundă Parisul

Sena, inundând Parisul
Sena, inundând Parisul (Getty Images)

Aproape 1.500 de persoane au fost evacuate din case în regiunea Parisului, autorităţile intrând în alertă pentru risc major de inundaţii, după ce nivelele râului Sena au crescut duminică.

Michel Delpuech, şeful poliţiei din Paris, a declarat reporterilor că aproximativ 1.500 de persoane au fost mutate din casele din regiunea Île de France, care cuprinde capitala franceză şi suburbiile acesteia.

Apele Senei erau prognozate să crească târziu duminică sau devreme luni, aproape de nivelurile care au condus la inundaţii similare în 2016.

Sena a înghiţit deja aleile de pe mal din Paris şi au determinat conducerea muzeului Luvru să închidă o expoziţie de artă islamică din subsol.

Vapoarele pentru turişti "Bateaux Mouches" din Paris au fost închise datorită inundaţiilor, iar unele dintre străzi au fost năpădite de şobolani forţaţi să urce din canale.

Inundaţiile au provocat distrugeri la Paris în 1910, când Sena a crescut cu 8,65 metri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință