Şefa USR Bucureşti: Verdictul Curţii de Conturi - primarii PSD au făcut un prejudiciu de 6.800.000 de lei

Roxana Wring
Roxana Wring (Florin Chirilă/Epoch Times)

Din raportul pe care Curtea de Conturi l-a făcut public recent reiese că administraţia PSD în Capitală a făcut un prejudiciu de 6,8 milioane de lei în anul 2017, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, şefa USR Bucureşti, Roxana Wring.

Liderul USR prezintă mai jos date relevante din documentul respectiv, acuzând că "adevărata faţă" a administraţiei PSD înseamnă "incompetenţă, indiferenţă şi, foarte probabil, corupţie cât cuprinde":

- Cele mai mari prejudicii au fost înregistrate la Sectorul 3 (2 milioane lei), la Sectorul 4 (1 milioane lei) şi la Sectorul 6 (0,6 milioane lei). De asemenea, prejudicii de aproape un milion de lei au fost înregistrate şi la câteva dintre instituţiile din subordinea PMB: Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB), Administraţia Străzilor şi Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic (AMPT). De remarcat că prejudicii de 0,3 milioane lei au fost constatate şi la CICLOP SERVICE SA, firma pe care Gabriela Firea a pus-o asociat în toate companiile municipale.

- Câteva dintre ilegalităţile constatate de Curtea de Conturi: PMB nu a recepţionat, înregistrat şi valorificat 255 de tone de deşeuri de fier rezultat în urma demolării patinoarului Flamaropol. Suma pierdută: 121.000 lei. ASSMB a făcut plăţi nejustificate în valoare de 355.000 lei pentru decontarea unor presupuse lucrări de reparaţii la Spitalul Gomoiu. ALPAB a plătit către Romprest o sumă cu 313.000 mai mare decât ar fi trebuit. Administraţia Străzilor a plătit nejustificat 103.000 lei pentru lucrări care de fapt nu s-au făcut. CICLOP SERVICE SA a plătit ilegal şi fără documente justificative servicii de pază în valoare de 363.000 lei, în baza unor contracte încheiate cu societăţi neacreditate şi fără personal.

- În afară de prejudicii, inspectorii Curţii de Conturi au constatat abateri financiar contabile în valoare totală de 1,3 MILIARDE LEI. Chiar dacă această sumă nu constituie prejudiciu, ea arată nivelul de competenţă din administraţia PSD.

- Raportul făcut public de Curtea de Conturi mai surprinde un detaliu îngrijorător: în 2017, deficitul cumulat la Primărie şi la sectoare a fost de 751 milioane lei. Ceea ce înseamnă extrem de mult în condiţiile în care banii respectivi nu au fost investiţi, ci au fost tocaţi pe spectacole şi monumente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne