Şefa FMI se întâlneşte cu Merkel pentru a discuta despre reducerea datoriei elene

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, s-a întâlnit cu Angela Merkel pentru a discuta despre criza datoriei elene.
Christine Lagarde, şefa Fondului Monetar Internaţional.
Christine Lagarde, şefa Fondului Monetar Internaţional. (Captură Foto)

După întâlnirea de miercuri, Lagarde a declarat că datoria Greciei trebuie să fie restructurată în mod semnificativ, dar că acest lucru nu necesită iertarea datoriei din partea creditorilor naţiunii din Mediterană, marcând o aparentă schimbare în viziunea sa politică.

Germania şi alţi creditori din zona euro au respins în mod categoric noţiunea reducerii datoriei elene, iniţial generându-se neînţelegeri privind mecanismul financiar global din acest motiv.

Totuşi, Lagarde a declarat postului german de televiziune ARD că este mult mai încrezătoare în privinţa perspectivelor Greciei de a-şi rezolva criza datoriilor.

“Dacă sunt aplicate reformele nu mai este nevoie de o reducere a datoriei, ci de o prelungire semnificativă a maturităţii, [şi] o limitare semnificativă a ratei dobânzii; acestea vor trebui discutate în mare detaliu ulterior pe măsură ce se înregistrează progrese pe frontul reformelor”, a susţinut Lagarde.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie