Secţie de poliţie atacată în Istanbul. 5 poliţişti şi 2 civili răniţi

Forţele de ordine inspectează scena unei explozii care a lovit o secţie de poliţie în districtul Sultanbeyli din Istanbul, 10 august 2015.
Forţele de ordine inspectează scena unei explozii care a lovit o secţie de poliţie în districtul Sultanbeyli din Istanbul, 10 august 2015. (Captură Foto)

Cel puţin cinci ofiţeri de poliţie şi doi civili au fost răniţi într-un atac cu bombă asupra unei secţii de poliţie din Istanbul.

Explozia a lovit luni dimineaţa clădirea secţiei de poliţie din cartierul Sultanbeyli, a raportat agenţia de ştiri Anadolu. O parte a clădirii cu 3 etaje s-a prăbuşit în urma flăcărilor care au cuprins secţia de poliţie.

De asemenea, explozia a afectat câteva clădiri învecinate şi aproximativ 20 de maşini parcate în apropiere. Zona a fost izolată rapid de forţele de ordine turceşti.

Nimeni nu şi-a asumat răspunderea pentru atac, care are loc într-un moment în care tensiunile dintre militanţii kurzi şi Turcia au ajuns la un nivel ridicat.

Ankara a lansat recent un val de lovituri aeriene în Irak împotriva unor obiective ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Un armistiţiu fragil încheiat în 2013 a fost declarat nul de către PKK după lansarea loviturilor aeriene împotriva grupului, reducând şansele ca cele două tabere să ajungă la un acord de pace în viitorul apropiat.

PKK luptă pentru o regiunea autonomă kurdă în interiorul Turciei din anii 1980, iar conflictul s-a soldat cu zeci de mii de morţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe