"Şcoli private cu acoperire de stat" - Reţeaua FEG, o afacere de familie marca PSD

Familia deputatului PSD Anghel Stanciu deţine o adevărată reţea de şcoli private abonate la robinetul cu bani publici.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Familia deputatului PSD Anghel Stanciu - care a fost preşedinte, timp de aproape 10 ani (1996-2005), al Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor - deţine o reţea naţională de licee, şcoli postliceale, grădiniţe şi centre de calificare profesională, a dezvăluit jurnalista Iulia Marin într-o investigaţie publicată de Press One.

Reţeaua funcţionează sub egida unui ONG înfiinţat în 1997, care se numeşte Fundaţia Ecologică Green (FEG). Numai anul trecut, această entitate non-profit i-a adus Virginiei Stanciu, soţia deputatului, venituri totale de 542.856 lei, potrivit celei mai recente declaraţii de avere a parlamentarului, depusă în iunie 2016.

Cu alte cuvinte, omul care a condus ani la rând Comisia responsabilă cu modificarea şi avizarea legilor din educaţie avea, şi are, un interes patrimonial direct în acest domeniu. De altfel, Anghel Stanciu este, şi în acest mandat, membru al Comisiei de învăţământ din Cameră.

În plus, o parte din veniturile FEG - acronimul sub care este cunoscută reţeaua de şcoli a familiei Stanciu - provin din contracte cu statul român.

PressOne a cercetat afacerea deputatului Anghel Stanciu şi a descoperit, între altele, licee FEG a căror rată de promovare la Bacalaureat este zero, condiţii de admitere foarte laxe la cursuri de calificare şi alte avantaje greu de justificat din partea statului român.

"Aceasta este o nouă poveste revoltătoare despre sistemul educaţional din România, care explică în amănunt relaţiile politice şi interesele de afaceri care au distrus educaţia. Pentru politicienii ca Anghel Stanciu, educaţia nu reprezintă viitorul acestei naţiuni, ci o simplă sursă de îmbogăţire", a reacţionat, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne