Schumacher dă semne ”mici, încurajatoare”, că se va recupera

Michael Schumacher
Michael Schumacher (Stuart Franklin / Bongarts / Getty Images)

Legendarul pilot de Formula 1, Michael Schumcher, a arătat ”semne mici, încurajatoare” că se va recupera în urma accidentării survenite la schi, a anunţat, miercuri, familia pilotului, notează BBC.

”Suntem şi rămânem încrezători că Michael va depăşi situaţia şi se va trezi”, au precizat rudele pilotului într-o scrisoare publică.

Doctorii francezi s-au străduit să-l scoată pe multiplul campion din coma indusă artificial în luna ianuarie. Coma medicală a ajutat la menţinerea stării sale de sănătate şi la reducerea umflăturii din craniul acestuia.

Schumacher, ajuns la 49 de ani, a suferit o lovitură gravă la cap într-un accident la schi pe data de 29 decembrie.

Anchetatorii accidentului spuneau că Schumacher se deplasa cu viteza unui ”schior foarte bun” la momentul accidentului său din staţiunea turistică Meribel. Pilotul ar fi schiat în afara pistei amenajate atunci când s-a împiedicat de o piatră.

Familia campionului german sunt mulţumiţi de eforturile doctorilor din spitalul Grenoble şi au eliberat un comunicat de presă datorită ”interesului cu privire la condiţia acestuia”.

Schumacher a câştigat două titluri de campion cu Benetton, în 1994 şi 1995, înainte să se mute la Ferrari în 1996 la care a câştigat cinci titluri de campion la rând. Acesta s-a retras din competiţiile sportive în 2012 după o carieră lungă de 19 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe